Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně na portském víně

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 40 min

75 min (35 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 195 kJ /
525 kcal
Bílkoviny3,98 g
Tuky35,20 g
Vláknina7,71 g
Cholesterol 28 mg
Sodík 652 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy29,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme a po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Krok 2: Vložíme do rozpáleného oleje s máslem a opečeme z obou stran. Krok 3: Pak maso vyjmeme a do výpeku dáme nakrájenou cibuli se špekem.
Orestujeme a zalijeme vínem a vývarem. Krok 4: Vložíme bylinky a jalovec a maso dáme zpět, dusíme doměkka pod pokličkou.
Pokud je třeba, podlijeme. Krok 5: Měkké maso vyjmeme, přidáme povidla a povaříme. Krok 6: Omáčku přecedíme a podle potřeby dochutíme solí.
Podáváme s knedlíkem.

TIP: Vaření s vínem

Zveřejněno 7. 5. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na portském víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wWlq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na portském víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wWlq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

RubyRom: Jsou obě, ale nevím, jak je tomu na našem trhu. 🤔 Každopádně jdu do červeného. 😊😋 To se bude přítel divit, až mu zmizí ze sklípku. 😄

Moanka: červené, myslím, že Portské je jen červené. :-K

Mňam, to bych zkusila. 👩‍🍳 A prosím, možná hloupá otázka. To Portské víno bílé nebo červené? 🤔

Marie Svarcova: Moc děkuji :-K

:-)<3:yes::yes: pěkný recept i foto, také u nás oblíbené :-K

Suroviny:
pečeně vepřová, mouka hladká, sůl, pepř, olej, máslo, špek, vývar masový, víno, cibule, jalovec, dobromysl, libeček, povidla švestková

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu