Jahodové řezy s krupičkovým krémem
Jahodové řezy s krupičkovým krémem jsou lahodným a osvěžujícím dezertem, který zaručeně potěší všechny milovníky sladkostí. Tento dezert spojuje lehký piškotový základ s jemným krémem z krupičky, který je dochucený čerstvými jahodami.
Suroviny pro 1 plech
plech 32×23 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 802 kJ / 3 538 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 81,96 g | 
| Tuky | 158,12 g | 
| Vláknina | 9,95 g | 
| Cholesterol | 1,09 g | 
| Sodík | 1,17 g | 
| Sůl | 3,11 g | 
| Sacharidy | 441,75 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech 32x23 cm vyložíme papírem na pečení.
	Krok 2: Do mísy dáme vejce, cukr a elektrickým šlehačem začneme šlehat na nejvyšší stupeň. Přidáme horkou vodu a vyšleháme hustou bílou hmotu. Do hmoty zašleháme olej a poté ručně metličkou vmícháme směs mouky se solí, kakaem a kypřicím práškem.
	Krok 3: Těsto vlijeme na plech a dáme péct, po 5 minutách snížíme teplotu a dopečeme ještě 5-7 minut (podle trouby). Hotový korpus necháme na mřížce zcela vychladnout.
	Krok 4: Mezitím připravíme krém a omyjeme jahody a necháme je okapat na sítu.
	Krok 5: Krém můžeme udělat jednobarevný tak, že smícháme krupičku, cukr a pudinkový prášek. Dobře promícháme v mléce, uvaříme hustou kaši a ihned vmícháme máslo. Pokud chceme dvě barvy, tak uvaříme nejprve vanilkový, vlijeme a rozetřeme na korpus. Poté uvaříme jahodový a uvařený pak vlijeme a rozetřeme na vanilkovou vrstvu. Necháme vychladnout.
	Krok 6: Zatím nakrájíme stopek zbavené jahody na plátky a ty poklademe na krém.
	Krok 7: Podle návodu na obalu uděláme želatinu a mírně zchladlou jahody polijeme. necháme ztuhnout.
	Krok 8: Po ztuhnutí nakrájíme řezy a můžeme je dozdobit šlehačkou.
Zveřejněno 25. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jahodové řezy s krupičkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68oBO
Moje poznámka
					
				
Jahodové řezy s krupičkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68oBO
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 8 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 10 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 11 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 12 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 13 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 14 hodinami
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							voda, 
						
						
							olej, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							sůl, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							kakao, 
						
						
							mléko, 
						
						
							krupice dětská, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mléko, 
						
						
							krupice dětská, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							pudink jahodový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							jahody, 
						
						
							želatina, 
						
						
							šlehačka
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (6)