Datlový cheesecake
Cheesecake se k nám přistěhoval z anglicky mluvících zemí a dobře se zabydlel. Jeho zdravější varianta nadchne příznivce zdravých sladkostí. Kdo ještě nezkusil sladit datlemi a využívat hodnotné suroviny, má s tímto receptem jedinečnou příležitost.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 164 kJ / 3 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,84 g |
Tuky | 212,00 g |
Vláknina | 40,50 g |
Cholesterol | 797 mg |
Sodík | 605 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 225,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Troubu vyhřejeme na 170 °C.
Připravíme korpus. Vločky smícháme s olejem, rozmačkaným banánem, karobem, skořicí a vypracujeme těsto. Vmačkáme na dno dortové formy a dáme péct na 5-7min. Krok 2: Na dno trouby vložíme plech s horkou vodou. V míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, mascarpone, vejce, pastu (sirup) z datlí, hladkou mouku (nebo škrob). Vše rozmixujeme. Směs nalijeme na předpečený korpus. Dáme péct na cca 50 min na 160°C. Průběžně kontrolujeme, aby se povrch nespálil. Pokud bude rychle hnědnout, přikryjeme poklicí anebo alobalem. Krok 3: Jako poslední připravíme ovocný rozvar. V hrnci povaříme ovoce s trochou vody, ochutíme citronovou šťávou, rumem a případně dosladíme trochou datlí. V 50 ml studené vody rozmícháme kukuřičný škrob a vmícháme do ovocné směsi. Chvíli povaříme do zhoustnutí. Rozvar nalijeme na vychladlý cheesecake a dáme ztuhnout na noc do ledničky.
Zdobíme dle fantazie, výborný je s lístky meduňky.
Připravíme korpus. Vločky smícháme s olejem, rozmačkaným banánem, karobem, skořicí a vypracujeme těsto. Vmačkáme na dno dortové formy a dáme péct na 5-7min. Krok 2: Na dno trouby vložíme plech s horkou vodou. V míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, mascarpone, vejce, pastu (sirup) z datlí, hladkou mouku (nebo škrob). Vše rozmixujeme. Směs nalijeme na předpečený korpus. Dáme péct na cca 50 min na 160°C. Průběžně kontrolujeme, aby se povrch nespálil. Pokud bude rychle hnědnout, přikryjeme poklicí anebo alobalem. Krok 3: Jako poslední připravíme ovocný rozvar. V hrnci povaříme ovoce s trochou vody, ochutíme citronovou šťávou, rumem a případně dosladíme trochou datlí. V 50 ml studené vody rozmícháme kukuřičný škrob a vmícháme do ovocné směsi. Chvíli povaříme do zhoustnutí. Rozvar nalijeme na vychladlý cheesecake a dáme ztuhnout na noc do ledničky.
Zdobíme dle fantazie, výborný je s lístky meduňky.
Zveřejněno 4. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Datlový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvQO
Moje poznámka
Datlový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOvQO
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 6 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 10 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 30 minutami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 31 minutami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 4 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 4 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 6 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 6 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 7 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 7 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 7 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Suroviny:
vločky ovesné,
banán,
olej,
karob,
skořice,
tvaroh,
smetana zakysaná,
mascarpone,
vejce,
mouka hladká,
ovoce,
voda,
škrob kukuřičný,
šťáva citronová,
rum,
datle
Komentáře (1)