Letní, osvěžující okurkové gazpacho
Gazpacho je španělský tekutý salát z čerstvé zeleniny původem z Andalusie. Podává se vychlazené, a to buďto jako studená polévka, nebo jako hustý nápoj v širokých sklenicích. Zajisté vás v horkém létě příjemně osvěží.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 549 kJ / 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,40 g |
Tuky | 5,84 g |
Vláknina | 12,68 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 12,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní, osvěžující okurkové gazpacho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDQ7V
Moje poznámka
Letní, osvěžující okurkové gazpacho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDQ7V
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 4 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 9 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 4 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 4 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 4 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 5 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 5 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 7 hodinami
Suroviny:
okurka čerstvá,
paprika kozí roh pálivá,
cibulka jarní,
česnek,
avokádo,
šťáva limetková,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
ořechy lískové,
pepř růžový,
olej olivový,
bazalka čerstvá
Komentáře (18)
Mějte se krásně… 😉
Dochucuji matou, ale to je ryze osobni zalezitost.