Podzimní ořechový chléb
Podzim milujeme pro jeho barevnost a rozmanitou štědrost – proč něco z plodů zahrad nevyužít do připravovaného chleba? Mrkev mu dodá vláčnost i určitou barevnost, ořechy zdraví i chutnou a křupavou tečku v každém krajíci. Vynikají chléb třeba k sýrům.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 499 kJ / 2 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,50 g |
Tuky | 96,46 g |
Vláknina | 31,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 89 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 381,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Postup přípravy tohoto chleba je obrovsky jednoduchý. Všechny suroviny kromě ořechů dáme do formy pekárny (v pořadí tekuté, pak mrkev a zvytek suchých surovin, droždí nahoru na mouku) a zapneme program Klasik (Základní).
Krok 2: Směs ořechů nahrubo pokrájíme a přisypeme do formy až po zvukovém signálu.
Krok 3: Hotový chléb vyklepeme z formy pekárny, vytáhneme z něj háky a chleba necháme vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 14. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní ořechový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNjDy
Moje poznámka
Podzimní ořechový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNjDy
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 9 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 15 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 16 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 16 hodinami
Jelení svíčková s omáčkou z lišek
Přidáno před 18 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chuťovky z listového těsta
marekdd před 36 minutami
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 6 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 10 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 10 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 10 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 13 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 14 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 15 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 15 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 15 hodinami
Suroviny:
voda,
olej,
sůl,
kmín drcený,
mrkev,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
droždí čerstvé,
ořechy vlašské
Komentáře (7)