Cukeťák pro mlsné jazýčky
Oblíbené období sklizně cuket je tu a zajisté již přemýšlíte, jak je zpracovat. Odložte slané recepty stranou a upečte krásně vláčný cukeťák, který je tak akorát sladký a uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky.
Suroviny pro 1 plech
Hlubší plech o rozměrech přibližně 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 041 kJ / 5 029 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 80,36 g | 
| Tuky | 185,87 g | 
| Vláknina | 29,50 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 3,51 g | 
| Sůl | 0,42 g | 
| Sacharidy | 623,90 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Rozinky a ořechy namočíme v rumu alespoň na jednu hodinu.
	Krok 2: Cuketu nahrubo nastrouháme a vymačkáme přebytečnou vodu.
	Krok 3: Vejce s cukrem i vanilkovým vyšleháme do husté pěny.
	Krok 4: Hlubší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
	Krok 5: Mouku smícháme se sodou, zázvorem a skořicí.
	Krok 6: Do vyšlehané pěny přidáme olej, jogurt a mouku. Jakmile se hmota spojí, přidáme nastrouhanou cuketu a úplně nakonec vmícháme namočené rozinky i ořechy, spolu s rumem.
	Krok 7: Těsto navrstvíme do plechu a pečeme ve vyhřáté troubě na 175-180 °C zhruba 40 minut.
	Krok 8: Finální ozdoba je na každém, podle toho, co má rád.
Zveřejněno 6. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Cukeťák pro mlsné jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x8Kn
Moje poznámka
					
				
Cukeťák pro mlsné jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x8Kn
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 10 minutami
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 51 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 57 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 2 hodinami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 5 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 7 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							cuketova buchta od ladi hrusky, 
						
						
							cukeťák do trouby, 
						
						
							cuketák ládi hrušky, 
						
						
							láďa hruška cuketová buchta, 
						
						
							láďa hruška cukeťák, 
						
						
							cuketák podle hrušky, 
						
						
							cuketak na plech, 
						
						
							cuketák, 
						
						
							cuketak od ladi hrusky, 
						
						
							cuketák podle ládi hrušky, 
						
						
							recepty ladi hrusky cuketak, 
						
						
							cukeťak od hrušky, 
						
						
							cukeťák na plech recept, 
						
						
							cuketová buchta ládi hrušky, 
						
						
							cuketová buchta ládi hrušky, 
						
						
							cukeťák na plech od hrušky, 
						
						
							cuketák na plech lada hruska, 
						
						
							cuketak hruska, 
						
						
							láda hruška cuketák na plech, 
						
						
							všechno co mám ráda cukeťák
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							olej, 
						
						
							cuketa, 
						
						
							jogurt bílý, 
						
						
							vejce, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							skořice, 
						
						
							zázvor mletý, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							ořechy vlašské, 
						
						
							rum, 
						
						
							tuk, 
						
						
							mouka hrubá
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (22)
Podle Topreceptů peču pořád a jinak spokojenost největší, daří se mi stále.