Plecková hovězí polévka
Silný vývar z hovězí plece a kořenové zeleniny nás v nepěkném počasí příjemně zahřeje. Podáváme ho ozdobený snítkou kopru. Pokud chceme polévku velmi vydatnou, přidáme do vývaru nakrájené maso.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 177 kJ / 1 237 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 222,10 g |
Tuky | 23,82 g |
Vláknina | 27,20 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 3,28 g |
Sacharidy | 20,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso vaříme s kořením nejméně 3 hodiny a během vaření sbíráme pěnu, aby byl vývar čirý. Pak přidáme očištěnou zeleninu a vaříme ji do měkka.
Krok 2: Maso z polévky vyjmeme. Vařené plecko můžeme podávat s bramborem a tatarkou jako další jídlo. Nebo ho můžeme nakrájet a dát zpět do vývaru, polévka tak bude vydatná.
Krok 3: Vývar přecedíme a při podávání ozdobíme koprem.
Zveřejněno 18. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plecková hovězí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5RLW
Moje poznámka
Plecková hovězí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5RLW
Nejnovější recepty
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno 21. 8. 2025 18:02:02
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice
Aztec před 4 minutami
Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Sahula před 2 hodinami
Linecký koláč s tvarohem
Zbynek Hladik před 2 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
rejt9 před 2 hodinami
Čočka na kyselo
nowaja před 3 hodinami
De Sousa: dort s kokosovým mlékem
Matea před 3 hodinami
Katův šleh po mém
tomanpetr1 před 3 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Spidan75 před 4 hodinami
Broskvový džem
Annanas před 4 hodinami
Červená řepa
radbastim před 5 hodinami
Suroviny:
plec hovězí,
celer,
mrkev,
petržel,
voda,
koření nové koření,
pepř,
kopr
Komentáře (10)