Plecková hovězí polévka
Silný vývar z hovězí plece a kořenové zeleniny nás v nepěkném počasí příjemně zahřeje. Podáváme ho ozdobený snítkou kopru. Pokud chceme polévku velmi vydatnou, přidáme do vývaru nakrájené maso.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 177 kJ / 1 237 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 222,10 g |
Tuky | 23,82 g |
Vláknina | 27,20 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 3,28 g |
Sacharidy | 20,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso vaříme s kořením nejméně 3 hodiny a během vaření sbíráme pěnu, aby byl vývar čirý. Pak přidáme očištěnou zeleninu a vaříme ji do měkka.
Krok 2: Maso z polévky vyjmeme. Vařené plecko můžeme podávat s bramborem a tatarkou jako další jídlo. Nebo ho můžeme nakrájet a dát zpět do vývaru, polévka tak bude vydatná.
Krok 3: Vývar přecedíme a při podávání ozdobíme koprem.
Zveřejněno 18. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plecková hovězí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5RLW
Moje poznámka
Plecková hovězí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5RLW
Nejnovější recepty
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 56 minutami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 2 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 2 hodinami
Pikantní topinky s hlívou
Přidáno před 2 hodinami
Tortilla plněná špenátem
Přidáno před 2 hodinami
Květákový nákyp
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaná banánová buchta
Almato před 16 minutami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 13 hodinami
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 17 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 17 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 17 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 18 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 20 hodinami
Roláda z BeBe sušenek
natalietiserova6 před 20 hodinami
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 23 hodinami
Játrový sýr podle ČSN
19488 19. 5. 2025 21:02
Suroviny:
plec hovězí,
celer,
mrkev,
petržel,
voda,
koření nové koření,
pepř,
kopr
Komentáře (10)