Kližka na pepři a černém pivu
Hovězí kližka je velmi chutné maso. Při úpravách jí dopřejte čas aby vám svoje klady mohla dopřát. Recept, kdy je podušené maso na špeku s notnou dávkou pepře, je skvělá volba. Pokud přidáte jako přílohu smetanový špenát a bramborové noky, bude jídlo dokonalé.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 825 kJ / 1 870 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,11 g |
Tuky | 113,49 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 420 mg |
Sodík | 2,34 g |
Sůl | 5,85 g |
Sacharidy | 45,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na větší kousky, cibuli a špek na malé kostičky.
Krok 2: Maso osolíme a dostatečně posypeme pepřem. Poprášíme moukou a pořádně vše promícháme.
Krok 3: V kastrolu vhodném do trouby rozpálíme sádlo a maso zprudka opečeme. Poté maso vyjmeme a dáme stranou.
Krok 4: Do stejného kastrolu přidáme špek a necháme opéct. Vsypeme cibuli a necháme zrůžovět.
Krok 5: Vmícháme hořčici a po orestování vrátíme maso. Zalijeme pivem a vývarem tak, aby bylo ponořené.
Krok 6: Kastrol zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C na cca hodinu nebo do změknutí. Občas promícháme.
Krok 7: Po upečení maso dochutíme solí nebo chilli a podáváme. Já jsem podávala se smetanovým špenátem a noky. Dobré i s rýži.
Zveřejněno 22. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kližka na pepři a černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6P2Q
Moje poznámka
Kližka na pepři a černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6P2Q
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 5 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Suroviny:
kližka hovězí,
špek,
cibule,
sádlo,
hořčice,
mouka hladká,
pivo černé,
pepř mletý,
sůl,
chilli,
vývar masový
Komentáře (3)