Kližka na pepři a černém pivu
Hovězí kližka je velmi chutné maso. Při úpravách jí dopřejte čas aby vám svoje klady mohla dopřát. Recept, kdy je podušené maso na špeku s notnou dávkou pepře, je skvělá volba. Pokud přidáte jako přílohu smetanový špenát a bramborové noky, bude jídlo dokonalé.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 825 kJ / 1 870 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,11 g |
Tuky | 113,49 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 420 mg |
Sodík | 2,34 g |
Sůl | 5,85 g |
Sacharidy | 45,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na větší kousky, cibuli a špek na malé kostičky.
Krok 2: Maso osolíme a dostatečně posypeme pepřem. Poprášíme moukou a pořádně vše promícháme.
Krok 3: V kastrolu vhodném do trouby rozpálíme sádlo a maso zprudka opečeme. Poté maso vyjmeme a dáme stranou.
Krok 4: Do stejného kastrolu přidáme špek a necháme opéct. Vsypeme cibuli a necháme zrůžovět.
Krok 5: Vmícháme hořčici a po orestování vrátíme maso. Zalijeme pivem a vývarem tak, aby bylo ponořené.
Krok 6: Kastrol zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C na cca hodinu nebo do změknutí. Občas promícháme.
Krok 7: Po upečení maso dochutíme solí nebo chilli a podáváme. Já jsem podávala se smetanovým špenátem a noky. Dobré i s rýži.
Zveřejněno 22. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kližka na pepři a černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6P2Q
Moje poznámka
Kližka na pepři a černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6P2Q
Nejnovější recepty
Linecké pro zamilované
Přidáno před 8 hodinami
Čočková polévka s bulgurem
Přidáno před 9 hodinami
Slaný koláč s hráškem
Přidáno před 9 hodinami
Barevná srdíčka s perníkovou příchutí
Přidáno před 10 hodinami
Utopenci pro zamilované
Přidáno před 10 hodinami
Jednohubky pro zamilované
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Banánky v čokoládě z mrazáku podle Terezy z Peče celá země: Jednoduchý recept zvládne každý, výsledek je lepší než originál
Jakou mouku na štrúdl? Jen s jednou dosáhnete dokonalé konzistence, pak už záleží jen na vás, jakou zvolíte náplň
Devět způsobů, jak zahustit polévku bez mouky: Skvělé jsou pohanka, jáhly i luštěniny, tvrdý sýr dodá další rozměr chuti
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koblihy
taxiotik@seznam.cz před 9 hodinami
Nejlepší pudinkáče
jitulela před 9 hodinami
Švestkové řezy s tvarohem
sally3 před 10 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Salajda před 11 hodinami
Voňavý tvarohový koláč s jablky
káťa před 11 hodinami
Strakonické "štrúdle"
káťa před 11 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
káťa před 11 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
káťa před 11 hodinami
Řezy Černá růže
káťa před 11 hodinami
Buchta Rafaelo
káťa před 11 hodinami
Suroviny:
kližka hovězí,
špek,
cibule,
sádlo,
hořčice,
mouka hladká,
pivo černé,
pepř mletý,
sůl,
chilli,
vývar masový
Komentáře (2)