 
	
		
Kuřecí vývar z papiňáku
Kuřecí vývar je všelék a dokáže postavit na nohy. Nejlepší je dlouho tažený, avšak ne vždy je na něj čas. Proto máme možnost jej uvařit v tlakovém hrnci, tedy papiňáku. Jak na to vám přiblížíme v tomto receptu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 842 kJ / 201 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 6,27 g | 
| Tuky | 1,29 g | 
| Vláknina | 14,36 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 106 mg | 
| Sůl | 0,20 g | 
| Sacharidy | 36,30 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do papiňáku vložíme kuřecí skelet, celá rajčata, očištěnou papriku, cibuli i česnek včetně slupky, bobkový list, celý pepř a nové koření. Vše zalijeme studenou vodou, papiňák zavřeme a přivedeme k varu. Vaříme cca 50minut.
	Krok 2: Z papiňáku vyjmeme skelet a zeleninu. Na čistý hrnec posadíme cedník, přes cedník dáme tenké plátýnko a vývar přecedíme. Zbavíme jej tak malých částí a přebytečného tuku. Nyní můžeme přelít zpět do vymytého papiňáku, nebo nechat v hrnci.
	Krok 3: Dvě mrkve a kořenovou petržel očistíme a nakrájíme na půlkolečka, přidáme sekanou petrželku a maso obrané z vařeného skeletu. Vše znovu přivedeme k varu a zeleninu vaříme do změknutí. Poté přidáme cca 1/3 lžíce polévkového koření (nejvíce se mi osvědčil gemüse brühe z DM drogerie, který má i dobré, čisté složení), dle chuti dosolíme a případně opepříme. Chvíli povaříme a můžeme podávat.
Zveřejněno 8. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Kuřecí vývar z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRr5X
Moje poznámka
					 
				
Kuřecí vývar z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRr5X
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 9 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Daňčí maso na víně
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 10 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 11 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 12 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 13 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 13 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 13 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 13 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 14 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 14 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 14 hodinami
						Suroviny:
						
							kuře, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							petržel, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							rajče, 
						
						
							česnek, 
						
						
							cibule, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							koření polévkové, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							voda
						
					
 
	 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (6)