Moravský vrabec
Až ucítíte z trouby vůni Moravského vrabce, už se vám budou sbíhat sliny! Ať ho budete jíst jen s chlebem a okurkou, nebo si k němu uvaříte knedlík se zelím, v každém případě si pochutnáte!
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 030 kJ / 724 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,81 g |
Tuky | 21,98 g |
Vláknina | 14,55 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 671 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 24,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky (cca 2 x 2 cm). Dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, cibulkou a česnekem.
Krok 2: Promícháme a necháme v lednici tak na 4-5 hodin odležet.
Krok 3: Poté maso na zpěněném sádle spolu s cibulkou prudce ze všech stran osmahneme.
Krok 4: Přeložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby (cca 200 °C/390 °F) péct.
Krok 5: Během pečení podléváme maso vypečenou šťávou, případně přidáme více vody (pokud se vypařuje rychle) a pečeme maso doměkka.
Krok 6: Nakonec upečené maso vyndáme, šťávu zaprášíme mouku a mírně povaříme.
Krok 7: Můžeme podávat se zelím a knedlíkem nebo jen s pečivem dle vlastní preference.
Zveřejněno 30. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský vrabec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GVVy
Moje poznámka
Moravský vrabec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GVVy
Nejnovější recepty
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 18 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 18 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 18 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 18 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté koláčky staročeské
Jana.Vernerova před 28 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
monikacekcl před 36 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 58 minutami
Panenka na žampionech a sušených rajčatech
knihomolka před 1 hodinou
Gulášové krůtí plátky na houbách
Jan Nemec před 1 hodinou
Panenka plněná nivou a sušenými rajčaty
Grinchch2010 před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
jarda.vcela před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
iFanoush před 1 hodinou
Vepřová plec na kedlubnách, v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Grilované krevety
Monkrizova před 1 hodinou
Tématické fráze:
moravský vrabec se zelím,
moravský vrabec se zelím recept,
moravský brabec se zelím,
moravský vrabec se zelím recepty,
moravsky vrabec,
vepřové moravský vrabec se zelím,
vrabci se zelim,
moravsky vrabec recepty,
vrabec se zelim,
pečení vrabci se zelím,
peceny vrabec se zelím,
pečení vrabci,
moravsky vrabec recept,
moravský vrabec s červeným zelím,
moravští vrabci,
recepty moravský vrabec se zelím,
veprový vrabec se zelím,
moravsky brabec recept,
recept moravsky vrabec,
recept na moravský vrabec
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček,
sádlo,
cibule,
česnek,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
voda
Komentáře (8)
www.google.com/search?q=moravsk%C3%BD+vrabec+s+rajsk%C3%BDm+protlakem&oq=Moravsk%C3%BD+vrabec+protlak&aqs=chrome.2.69i57j0i22i30l2.15687j1j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8