

Vrabčák v zelí
Suroviny 4 porce
- 1/2 kg kysaného zelí
- 25 dkg uzeného masa nebo slaniny vcelku
- 1 velkou cibuli
- 2 šálky vody
- 1/2 kg mletého masa
- sůl
- pepř
- 2 malé vejce
- 6 velkých lžic syrové rýže
- olej
- hladká mouka
- sladká paprika
- zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
Zelí vsypeme do hrnce, vložíme uzené nebo slaninu vcelku, nasypeme pokrájenou cibuli, podlejeme vodou. Přivedeme do varu.
Mleté maso, sůl, pepř, vejce, rýži smícháme a prohněteme a uděláme koule velké asi jako vejce. Vložíme do vroucího zelí.
Přiklopíme a vaříme do měkka (v tlakovém hrnci půl hodiny, v normálním 1,5 hodiny).
Vyndáme koule ven, aby se dalo dobře míchat, vyndáme i uzené - to opláchneme a posvačíme.
Připravíme si z oleje, hladké mouky a papriky jíšku, vmícháme ji a tím zahustíme (při jíšce pozor, aby se nám nepřipálila paprika, mouka s olejem nesmí být příliš rozpálená). Dosolíme, vrátíme koule a podáváme. Při podávání na talíř klademe 2 koule, které rozkrojíme, přelijeme kysanou smetanou, dle chuti ještě připepříme. Podáváme s chlebem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vrabčák v zelí
-
Snad mi neuletí z toho talíře HÉ!
-
Tak dnes prišiel rad na vrabčáka
a moc nám chutilo
Urobila som pár zmien,do mäsa som nedala ryžu a pridala som cesnak.Bod som už dala,tak pridávam aspoň fotky a všetkým odporúčam vyskúšať
-
Vyzerá to moc chutne,ja už naozaj neviem kedy tieto výborné recepty stihnem uvariť
-
dobrá kombinace