Rybičky (z kynutého těsta)
Rybičky ze slaného těsta oživí každý stůl – a přitom je tak snadné je vytvarovat i upéct! Plnit je nemusíte jen brynzou, výborné náplně jsou sýrové, šunkové nebo z dušeného kysaného zelí a anglické slaniny.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 290 kJ / 1 503 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 48,41 g | 
| Tuky | 49,24 g | 
| Vláknina | 11,40 g | 
| Cholesterol | 63 mg | 
| Sodík | 2,73 g | 
| Sůl | 6,87 g | 
| Sacharidy | 210,93 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na kvásek rozpustíme v troše vody cukr a droždí, přimícháme 1-2 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství) a v teple místnosti necháme asi 20 minut kynout.
	Krok 2: K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme pružné těsto, které necháme asi 45-60 minut kynout.
	Krok 3: Připravíme náplň do rybiček: Brambory nastrouháme a vidličkou dobře smícháme s ostatními surovinami náplně.
	Krok 4: Vykynuté těsto propracujeme a na minimálně pomoučeném stole tence rozválíme (na 2-3 mm). Okraje plátu ořízneme a odložíme zatím stranou.
	Krok 5: Čtverec těsta rozkrájíme na pásy a ty pokrájíme na čtverce o velikosti asi 10×10 cm (přibližně 12 kusů). Na každý čtverec uložíme část náplně, těsto přehneme do tvaru pirohu, náplň v těstě dobře uzavřeme a rybku dotvarujeme podle fotografií. Náplně nedávejte mnoho, rybky se pak hůře tvarují. Okraje pirožků je při uzavírání nutné velmi dobře smáčknout, aby náplň při kynutí a pečení nevytekla.
	Krok 6: Všechny rybičky necháme na 2 plechách s pečícím papírem vykynout, potřeme je rozšlehaným vejcem, tělíčko jim posypeme sezamem a místo očka položíme kousek černé olivy.
	Krok 7: Upečeme je najednou, v dobře vyhřáté troubě dozlatova (horkovzduch, 180 °C / asi 15 minut).
Zveřejněno 27. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Rybičky (z kynutého těsta)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp7LO
Moje poznámka
					
				
Rybičky (z kynutého těsta)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp7LO
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 5 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 12 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 51 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 51 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 56 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
						Suroviny:
						
							voda, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							brambory, 
						
						
							brynza, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							kopr, 
						
						
							vejce, 
						
						
							semínka sezamová, 
						
						
							olivy černé
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (10)