Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýně hokaido v křupavých placičkách

Křupavé placičky z dýně mají jemnou, lehce oříškovou chuť a díky lahodnému těstíčku i vláčnou a křupavou konzistenci. Připravte si tyto výborné placičky jako přílohu k pečenému masu nebo jen tak samotné s oblíbeným dipem.

Hodnocení receptu je 4,9 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

12 placiček

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie921 kJ /
220 kcal
Bílkoviny12,06 g
Tuky8,59 g
Vláknina0,68 g
Cholesterol 262 mg
Sodík 121 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy23,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni důkladně umyjeme, osušíme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Poté ji nastrouháme na hrubém struhadle. Odebereme potřebné množství (400 ml) a zbytek dýně použijeme v jiném receptu. Krok 2: Z mléka, vejce, mouky, solamylu, pepře, soli a bylinek umícháme těstíčko. Vmícháme nastrouhanou dýni. Krok 3: Na pánev, do rozpáleného oleje klademe malé hromádky, které lžící roztáhneme do placiček. Krok 4: Pozvolna smažíme po obou stranách dozlatova. Usmažené placičky odkládáme na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Krok 5: Podáváme jako přílohu k různě upravenému masu se šťávou. Jsou chutné i samostatně nebo s různými dipy či tatarskou omáčkou.

TIP: Smažit lze i zdravěji. Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 29. 10. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Dýni také můžeme nakrájet na zhruba 2 cm široké plátky, obalit v těstíčku (následně ještě ve strouhance) a v rozehřátém tuku usmažit.

Pokud budeme mít tento druh dýně (hokaido) skladovaný delší dobu, začíná slupka tuhnout. Pak je už lepší ji oloupat.

Já jsem podávala s http://www.toprecepty.cz/recept/36807-bedlydusene-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8gpW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8gpW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

vj0000: Děkuji za důvěru v recept,za realizaci a za hezký komentář:-KPotěšilo mě to:-8Ano,i bez mléka jsou placičky dobré a vámi použité bylinky byla dobrá volba;-)Kuchaře jistě potěší,když jídlo rychle mizí,ale kdo má u té pánvičky vydržet stát:-D

Bylo to dobré, mléko jsem nepoužil a jako bylinky byla bazalka a libeček. Chce to smažit docela dlouho na nižším stupni teploty aby se vypařila voda a placky nebyly příliš mokré. Jedly se rychleji, než jsem stačily sundavat z pánve. ;-(

Bayta: Moc děkuji:-KMáme je raději než klasické bramboráky:-Q

Pěkný nápad :yes:

Jana.kocici: Janko,tak to mě opravdu mrzí,že v den registrace a zvolení receptu to nebylo zrovna to pravé ořechové:-(Jinak jsem ráda za komentář i pochvalu:yes:Já jsem tyto placičky vychytávala zhruba na 3 pokusy než se opravdu podařily.Teprvé pak jsem recept přidala:-8

Placičky mi moc nedržely pohromadě, chce to asi smažit silnější vrstvu nebo do těsta přidat více hl. mouky, příp. strouhanku. Jinak chutné jsou.

cechina: :-8:-K

Zuvama: Komentář mě velice potěšil:-KMoc děkuji:-8

Přímo luxusní..:yes: Moc nam placky chtnali, příště musím udělat dvě várky <3:yes:

Manelka: Budu ráda,jestli jídlo bude chutnat;-)Děkuji:-K

Opsala jsem si recept a můžu říct, že překvapil. Moc dobré! Pořád máme doma uskladněné dýně z léta. Je třeba je zužitkovat. Dávám bodík:yes::-):-)

Dělali jsme dnes placičky k obědu jako přílohu ke kuřetí a moc nám chutnaly. Jsou díky dýni trochu nasládlé, ale byl to zajímavý chuťov kontrast k masu. Díky za nápad, jak tu "oranžovou povodeň" :-D zlikvidovat. Připravovali jsme je v toustovači, kde nansákly moc tuku a tak byly moc dobré.

Simca S.: Simi,děkuji za komentář,fotky i pochvalu:-K:-*Jsem ráda,že chutnalo a také děkuji za príma tip na přípravu v toustovači:yes:Určitě také vyzkouším.I letos mám hodně dýní:-)

Mohu se zeptat, jaké třeba bylinky dáváte? Děkuji.

Koza Rohata: Děkuji za čas věnovaný recetu:-KBylinky dávám:buď nakrájenou nať petržele,libečku,nebo lahůdkové cibulky.Někdy nať medvědího česneku,který si v sezóně nakrájím do mrazáku.Prostě bylinky,které mám zrovna v zásobě:-)

Tématické fráze:
placičky z dýně hokaido, placky z dýně hokaidó, dýně hokaido recepty, recepty z dýně hokaido, top recepty dyně hokaido, recepty z dyne, dynove placky, placičky z dýně, dýně hokaido, dynove placicky, dýně hokaido recept, hokaido recepty, recepty dýně hokaido, dyne recepty, obalovaná dyně, placky z dýné, placky z dýně hokaido recepty, recepty dyně dýně hokaido, dýně hokaido placky, recept z dyne hokaido

Suroviny:
dýně hokkaido, mléko, vejce, mouka hladká, solamyl, pažitka, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu