Dýně v petrželkovo-česnekovém těstíčku

Suroviny

dýně na pečení
sůl
1 vejce
cca 100 g hladké mouky
cca 150 ml mléka
pepř mletý
2 stroužky česneku
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu očistíme, nakrájame na 1 cm hrubé kolieska - "krk", ostatnú časť vydlabeme a nakrájame polkolieska. Osolíme a necháme odstáť.

  2. Potom osušíme, obalíme v múke a namáčame v cestíčku a pomaly smažíme na oleji.

  3. Cestíčko si pripravíme vyšľahaním vajca, múky, mlieka, dobre osolíme, vmiešame štipku korenia, posekanú vňať a pretlačíme cesnak.

Poznámka od kuchařky

Podávame napr. s tatárskou omáčkou, zemiakmi, alebo "len tak".

Nebojíme sa dobre osoliť a ocesnakovať!

Kto sa nebojí experimentu, pochutná si, chuť je netradičná.

Ja som sa mierne inšpirovala u maris:

http://www.toprecepty.cz/recept/15154-uzene-v-petr...

Komentáře k receptu Dýně v petrželkovo-česnekovém těstíčku

Tématické fráze: recepty z dýně hokaido v testicku smažená máslová dýně v testicku netradičná pomazánky dýně v sýrovém těstíčku pečená dyne v testicku dyne v pivnim testicku máslová dýně smažená v těstíčku dýně foto