Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí paličky na cibuli, rajčatech a pivu

Vychutnejte si křupavé kuřecí paličky na lůžku jemně karamelizované cibule a osvěžujících plátků rajčat, zalité lahodnou omáčkou s pikantním nádechem piva a kečupu.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 023 kJ /
484 kcal
Bílkoviny5,31 g
Tuky31,25 g
Vláknina16,87 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 245 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy33,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné kuřecí paličky osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi na másle s olejem ze všech stran. Opečené dozlatova vyndáme na talíř a do výpeku dáme cibuli oloupanou a nakrájenou na půlkolečka. Krok 2: Jakmile cibule zesklovatí, přidáme nasekaný česnek a necháme rozvonět. Podlijeme pivem a vrátíme zpět paličky. Přivedeme k varu, snížíme stupeň tepla a dusíme cca 10-15 minut. Krok 3: Přidáme omytá a rozpůlená rajčátka, oregano, osolíme, dle potřeby ještě podlijeme pivem a odkryté povaříme dalších 10 minut. Nakonec přidáme 1-2 lžíce kečupu. Krok 4: Povaříme krátce do potřebné hustoty, dochutíme dle potřeby solí a podáváme s vařenými bramborami.

TIP: Vaříme s pivem - oblíbené recepty

Zveřejněno 2. 3. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW6PZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW6PZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moanka: :-) Moc děkuji za komentář i krásné foto, udělalo mi obojí radost. :-KTaké přeji krásnou neděli .:-K

Moc velká dobrota! :yes: <3 Děkuji za recept… :-K
Krásnou neděli přeji. :-8

LukyRi: :-) Moc děkuji za krásný komentář :-K přeji všem krásný den :-K.

Moc děkuji. Zkusil jsem a je to bomba 👍 chválí celá rodina. Děkuji :-8

Anna Kocikova: No jo, Birel mě ani nenapadl. Přitom je to do jídla víceméně stejné, že? :-D

Anna Kocikova: :-) K tomu je lepší světlé ale zase záleží co kdo má rád , děkuji za komentář a přeji krásný zbytek neděle :-K

Maruško už jen ty krásné fotky lákají zasednou k prostřenému stolu:-8:-KJá používám 10° černého Kozla,nebo polotmavý Birell:-)

hazel: :-) Děkuji za milý komentář a přeji krásnou a příjemně prožitou neděli :-K

Velmi pekna fotografie, a myslim ze to je moc pekny recepis. Jiz jsem si ho ulozila

Moanka: :-) Moc děkuji za komentář a souhlasím, mám je také moc ráda :-K Přeji krásný a pohodový večer :-K

Moc pěkný recept, líbí se mi. :yes: I pivo mi chutná, a z kuřete paličky ze všechno nejvíc! :-8 <3

Suroviny:
paličky kuřecí, sůl, pepř černý, máslo, olej olivový, cibule červená, česnek, koření oregáno, rajče cherry, kečup sladký, pivo světlé

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu