Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
Těstoviny s omáčkou inspirovanou boloňskou můžeme připravit i v bezmasé verzi. Maso nahradíme červenou čočkou. Omáčka díky zelenině chutná skvěle a připravíme ji mnohem rychleji než klasickou verzi. Na dokončení nesmí chybět strouhaný parmazán.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 289 kJ / 1 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,18 g |
Tuky | 27,98 g |
Vláknina | 105,82 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,48 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 143,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev a petržel nastrouháme. Řapíkatý celer, česnek a cibuli nakrájíme najemno.
Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a zeleninu orestujeme. Přidáme kousky rajčat i se šťávou, červenou čočku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme cca 20 minut.
Krok 3: Omáčku dochutíme solí, oreganem a čerstvě mletým pepřem.
Krok 4: Podáváme s těstovinami a posypeme strouhaným parmazánem.
Zveřejněno 15. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k7nM
Moje poznámka
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k7nM
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 4 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 8 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 12 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 12 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 2 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 3 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 4 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 4 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 5 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 5 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 6 hodinami
Suroviny:
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
čočka červená,
rajče ve vlastní šťávě,
vývar zeleninový,
koření oregáno sušené,
pepř mletý,
sůl,
olej olivový
Komentáře (9)