Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Nezůstávejte v kuchyni pouze u rybího filé z tresky. Je spousta výborných ryb, které lze koupit. Štikozubec je velmi chutná ryba, převážně se dělá smažená v trojobalu, nebo jen v mouce, ale skvělý bude i s omáčkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 973 kJ / 949 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,74 g |
Tuky | 67,13 g |
Vláknina | 8,66 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 1,48 g |
Sůl | 3,16 g |
Sacharidy | 32,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme vše na omáčku, očistíme zeleninu a nakrájíme na drobné kostičky zázvor a česnek, na tenká kolečka chilli papričku zbavenou semen. Nakrájíme mrkev na julienne nudličky, zelí a cuketu na proužky, cibulku na kolečka.
Krok 2: Na oleji necháme rozvonět česnek, chilli a zázvor, přihodíme mrkev a krátce orestujeme. Poté přidáme zelí a cuketu, promícháme a restujeme, dle potřeby maličko podlijeme.
Krok 3: Přilijeme všechny omáčky, dle chuti můžeme zvolit větší množství (pozor na rybí, ta nahrazuje sůl). Když je zelenina na skus přidáme nasekané stonky koriandru a zalijeme škrobem rozmíchaným ve vodě v požadovaném množství omáčky. Necháme přejít varem a odstavíme.
Krok 4: Rybu rozdělíme na menší kousky, osolíme a opepříme z obou stran. Až těsně před smažením obalíme v mouce. Rozehřejeme pánev, necháme rozpustit přepuštěné máslo přidáme snítku tymiánu a rybu osmažíme cca 2-3 minuty z obou stran.
Krok 5: Podáváme s uvařenou nebo dušenou rýží (dle zvyklostí), k rýži přidáme omáčku a na tu poklademe kousky ryby. Přelijeme máslovým výpekem, ze kterého odstraníme tymián. Poházíme lístečky koriandru. Kdo nemá rád, může použít nať cibulky.
Zveřejněno 22. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6QlD
Moje poznámka
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6QlD
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 5 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 6 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 6 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 7 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 7 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 7 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 8 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 8 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 8 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 8 hodinami
Suroviny:
štikozubec,
sůl,
mouka hladká,
ghee,
tymián,
olej olivový,
zázvor čerstvý,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
mrkev,
zelí pekingské,
cuketa,
cibulka jarní,
voda,
omáčka rybí,
omáčka sojová tamari,
omáčka chilli sladká,
škrob,
koriandr čerstvý
Komentáře (3)