Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Chřestová sezona je v plném proudu na jaře. Křupavé zelené výhonky stačí lehce podusit, aby si zachovaly svoji svěží jarní barvu. Přelité jemnou sýrovou omáčkou s akcentem medvědího česneku je doplníme ještě kousky lososa.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 535 kJ / 1 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 139,59 g |
Tuky | 97,96 g |
Vláknina | 0,80 g |
Cholesterol | 399 mg |
Sodík | 2,70 g |
Sůl | 6,50 g |
Sacharidy | 30,10 g |
Postup přípravy
a opepřené porce lososa. Vkládáme do pánve nejprve kůží dolů a přitiskneme obracečkou, aby se opékaly porce stejnoměrně. Po 3 minutách otočíme kůží nahoru a dopečeme opět cca 3 minuty na střední teplotě. Krok 4: Opečené porce lososa vyndáme na ohřátý talíř a zakryté alobalem necháme odpočinout. Krok 5: Zatím do téže pánve dáme očištěný a dřevnatých konců zbavený chřest, podlijeme lehce mírně osolenou vroucí vodou a zakryjeme poklicí. Na střední teplotě podusíme cca 2-3 minuty. Krok 6: Vařený chřest vyndáme, rozdělíme na talíře opepříme a zakápneme olivovým olejem. Chřest přelijeme sýrovo-česnekovou omáčkou a na ni poklademe porce lososa, kůží nahoru. Můžeme zakápnout limetovou šťávou.
Zveřejněno 25. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpXQ7
Moje poznámka
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpXQ7
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 14 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 19 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 20 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 3 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 5 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 5 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 5 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 5 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 6 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 6 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 7 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 7 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 8 hodinami
Suroviny:
losos,
sůl,
pepř mletý,
ghee,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
pesto z medvědího česneku,
sýr,
sýr tavený,
parmazán,
chřest zelený,
sůl,
olej olivový,
Komentáře (2)