Jahody podle starého receptáře
Lety ověřený, rodinný recept na zavařený jahodový kompot. Pomůže vám při zpracování úrody šťavnatých jahod, kterých se při tomto způsobu zavařování vejde do sklenice více a nikdy se nekazí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 070 kJ / 5 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 100,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 200,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahody podle starého receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmKp
Moje poznámka
Jahody podle starého receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmKp
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí s houbami a rajčaty
Přidáno před 10 hodinami
Tvarohové knedlíky se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Houbová směs na topinky
Přidáno před 15 hodinami
Dědova kulajda
Přidáno před 19 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Salát s křehkým čerstvým čajotem
Přidáno 29. 9. 2025 06:13:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákový mozeček
Glapet před 4 minutami
Šípkový sirup s vůní citronu a pomeranče
IvanaRr před 42 minutami
Houby na kyselo se smetanou
PetaMai před 1 hodinou
Linecké řezy s jablky
nochy před 11 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
MarieBrozova před 11 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
barborapolas před 12 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Kačenka před 12 hodinami
Linecký koláč s marmeládou
Zbynek Hladik před 12 hodinami
Žampiony " Wellington"
KatkaCechova před 13 hodinami
Klobásky v zelí
misula29 před 13 hodinami
Tématické fráze:
zavařování jahod,
zavařování jahodový kompot,
zavařování jahod se kazí co dělat,
recept na zavarovaní jahod,
jahody zavařování,
jak zavařit jahody,
jahodový kompot podle babicky,
jak zamrazit jahody,
zavařování jahody cukrem,
jak se zavaruji jahody,
nálev na jahody,
jak zavarovat jahody,
zavařené jahody,
jak dlouho zavařovat jahody,
zavařování jahod recept,
zavařené jahody ve vlastní šťávě,
staré recepty na marmelády,
zavařování jahody,
recepty z jahod,
zavařování jahod bez cukru
Suroviny:
jahody,
voda,
cukr krupice,
kyselina citronová,
rum
Komentáře (27)
Dnes dělám už druhou dávku!💗🍀
Krátce (jak jinak, že?) blanšíruji a po okapání hned plním do sklenic, zaleji sirupem a steriluji.
Do 3 sklenic se vejde tolik ovoce, na kolik by bez blanšírování byly potřeba 4 sklenice