Vepřové žaludky na smetaně s tymiánovými bramboráčky
Tento pokrm spojuje jemně dušené vepřové žaludky v krémové smetanové omáčce s křupavými bramboráčky dochucenými aromatickým tymiánem. Perfektní pro jedlíky hledající nové chuťové zážitky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 728 kJ / 891 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,54 g |
Tuky | 74,26 g |
Vláknina | 9,59 g |
Cholesterol | 131 mg |
Sodík | 118 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 39,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: K dokonalému změknutí žaludků je potřeba je vařit cca 3 hodiny. Možno vařit třeba i na dvakrát.
Krok 2: Nadrobno nakrájené žaludky dáme zároveň s nakrájenou cibulí na rozehřáté sádlo, posypeme kmínem a solí. Restujeme, posypeme moukou a po chvilce přelijeme horkou vodou.
Krok 3: Papriku dáme do smetany a vmícháme do odstavené omáčky. Dostatečně provaříme.
Krok 4: Přílohou jsou klasické bramboráčky, kde při výrobě nahradíme majoránku tymiánem.
Talíř ozdobíme rajským a dvouletým šnytlíkem, který není kulatý, ale má mečíkovitý tvar a není tak aromatický.
Talíř ozdobíme rajským a dvouletým šnytlíkem, který není kulatý, ale má mečíkovitý tvar a není tak aromatický.
Zveřejněno 9. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové žaludky na smetaně s tymiánovými bramboráčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M81PO
Moje poznámka
Vepřové žaludky na smetaně s tymiánovými bramboráčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M81PO
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 15 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 21 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 22 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 23 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno 14. 10. 2025 11:38:37
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
wimra před 42 minutami
Jogurtová bábovka II
Sima1996 před 55 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 2 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 4 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 4 hodinami
Cuketová buchta
mamina58 před 15 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 18 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 18 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 19 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 20 hodinami
Suroviny:
žaludek vepřový,
cibule,
sádlo,
sůl hrubozrnná,
smetana,
mouka hladká,
kmín drcený,
paprika,
rajče,
pažitka,
voda
Komentáře (3)