Suroviny pro 16 porcí
16porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 184 kJ / 2 673 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,60 g |
| Tuky | 99,14 g |
| Vláknina | 16,12 g |
| Cholesterol | 80 mg |
| Sodík | 185 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 370,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pro domácí pekárnu:
Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Krok 2: Ručně nebo s robotem:
Z menší části vlažné tekutiny, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umíchejte kvásek, který nechte asi 20 minut kynout. Potom k němu přidejte zbytek surovin, uhněťte a dobře propracujte těsto, které nechte zakryté v míse cca hodinu kynout. Krok 3: Hotové a vykynuté těsto na stole zlehka propracujeme, rozdělíme na dva kusy a každý kus rozválíme do kruhu. Krok 4: Kráječem na pizzu nebo nožem kruhy rozdělíme na 8 dílů (jako pizzu). Krok 5: Díly svineme do rohlíků (celkem 16), které uložíme na plech s pečícím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple místnosti asi 25-35 minut kynout. Krok 6: Pak rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem (můžeme posypat celým kmínem) a upečeme ve vyhřáté troubě (210°C / asi 13-15 minut).
Všechny suroviny na těsto dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Krok 2: Ručně nebo s robotem:
Z menší části vlažné tekutiny, lžičky cukru, všeho čerstvého droždí a 1-2 lžic mouky (vše z připravených, odvážených surovin) umíchejte kvásek, který nechte asi 20 minut kynout. Potom k němu přidejte zbytek surovin, uhněťte a dobře propracujte těsto, které nechte zakryté v míse cca hodinu kynout. Krok 3: Hotové a vykynuté těsto na stole zlehka propracujeme, rozdělíme na dva kusy a každý kus rozválíme do kruhu. Krok 4: Kráječem na pizzu nebo nožem kruhy rozdělíme na 8 dílů (jako pizzu). Krok 5: Díly svineme do rohlíků (celkem 16), které uložíme na plech s pečícím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple místnosti asi 25-35 minut kynout. Krok 6: Pak rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem (můžeme posypat celým kmínem) a upečeme ve vyhřáté troubě (210°C / asi 13-15 minut).
Zveřejněno 10. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W52X
Moje poznámka
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W52X
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 2 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 3 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 5 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 6 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 8 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 8 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 9 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 9 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 9 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 9 hodinami
Suroviny:
voda,
sádlo,
škvarky,
mouka hladká,
cukr,
sůl,
pepř,
droždí čerstvé
Komentáře (8)