Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak z čerstvého mečouna

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 8 min Doba přípravy: 8 min

8 min (8 min příprava)

17. 2. 2012 18:13

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie1 272 kJ / 304 kcal
Bílkoviny51,25 g
Tuky11,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Příprava česnekové oleje: do dvou lžice panenského olivového olejem přidáme 1 stroužek prolisovaného česneku a promícháme.

Tímto způsobem lze připravit i steak z tuňáka, lososa a jiných mořských ryb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

danielle72 danielle72

25. 10. 2015 14:11

Míša: Mšo, díky za vyzkoušení:-K. Mečoun je opravdu skvělý :yes:;-)

Míša

25. 10. 2015 13:02

Mečouna jsem koupila v Makru hlavně proto,že byl v akci,jinak mi tato ryba nic moc po kuchařské stránce neříkala.Dnes jsem ji udělala podle receptu Daniely k obědu. A už nechci jinou rybu,pro mě je to ryba bez konkurence.

KarelV

16. 7. 2014 20:45

Dnes jsme měli k večeři baštu z mečouna - 2 stejky upečené v remosce, jen posolené, trochu namletého pepře, trošku drc.kmínu + máslo a pečeno 15 min. z jedné strany a 5 minut z druhé... A bylo to vynikající! Chuť příjemně rybí a ještě k tomu i velmi příjemně "masová"! - Mňam!!! - Mohu jen doporučit! :yes:

Olga

17. 4. 2014 17:27

zkuste Fjord Bohemia,tam se dá sehnat;-);

Pavel

13. 9. 2013 09:15

Koukal jsme na ceny ocean48 a je to o cca 30-50% dražší než makro...:no::-((

JANA

31. 7. 2013 21:20

MEČOUNA MÁME V OBCHODĚ ZA 210 KČ ZA KG.JE SICE MRAŽENÝ,ALE PERFEKTNÍ.:yes:

Coleta

4. 5. 2013 13:33

Přidám se s troškou do mlýna. Dělám ryby doma často, čerstvé i mražené. Pokud je dělám jen na přírodno, osvědčila se mi na jejich pečení trouba. Když je ryba čerstvá, dávám na pečící papír s troškou oleje, pokud je ryba mražena nechám rozmrazit tak na 3/4 a peču podle síly plátku (max 10 min, aby nebyla vysušená). Přijde mi, že ryba zbytečně nanasáká olejem a je výrazná její chuť. Nakonec můžeme dát i máslo, záleží na druhu ryby.

Tereza

4. 5. 2013 12:20

Velký výběr čerstvých ryb,jak už bylo řečeno najdete v prodejně ocean48
www.ocean48.cz V Brně je otevřená už čtvrtá prodejna!!!;-)

Pepa

8. 2. 2013 21:29

Děkuji Daniele za výborný recept, který potvrzuje pravidlo, že v jednoduchosti je síla. Mečoun je sám o sobě tak výtečný, že nepotřebuje bůhvíjak složitou úpravu. Dávám 1+ :yes: Pro všechny příznivce mořských ryb včetně mečouna z okolí Brna: doporučuji prodejnu OCEAN (www.ocean48.cz).

BILKOVAI BILKOVAI

19. 2. 2012 23:05

:-p:-p:-*:yes:...+1

danielle72 danielle72

19. 2. 2012 22:46

chocolate: Tak to je jasná výzva!:yes::yes::yes: Mečouna je vždycky málo, to je fakt. Zbývá mi 23 dní dovolené, to by mohlo na degustaci stačit :-D

chocolate chocolate

19. 2. 2012 22:28

danielle72:Jedu a prdím na ledničku, vezmeme tvého synátora, který nám to na místě připraví a nikomu nic nedáme.:-D
Máme málo, ne?

danielle72 danielle72

19. 2. 2012 22:09

chocolate: Děvčata, asi budeme mujset udělat hromadný TOPzájezd do středomoří a předzásobit se :yes:;-). Příručníky ledničky s sebou!:-D kdo se hlásí? :-p

chocolate chocolate

19. 2. 2012 21:55

Luxus a kdybych měla možnost koupit tak neváhám ani minutu:-K.
V makru ho bohužel nemají.

danielle72 danielle72

19. 2. 2012 21:43

Jana Remkova: ale kdybys ho někde potkala, Jani, tak neváhej ani vteřinu:-!;-), je to nejlepší ryba, jakou jsem kdy jedla (steak z tuňáka je vážně výborný, ale je mi to líto - mečounovi nemůže konkurovat):-*

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mečoun recept mečoun mečoun recepty recept na mecouna recept mečoun recepty mecoun příprava mečouna jak pripravit mecouna mečoun filet příprava recepty z mecouna nejlepší recepty z mečouna úprava mečouna mečoun na grilu mečoun. recepty recepty na mečouna mečoun cena ryba mecoun recepty ryba mecoun mečoun příprava recept z mečouna

Suroviny: mečoun, citron, olej olivový, sůl, pepř bílý, česnek

TopRecepty.cz

Steak z čerstvého mečouna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mG7n