Steak z čerstvého mečouna

danielle72 Kuchařka: danielle72

Doba přípravy: 8 minut 1 porce Ryby 24 názorů

Suroviny

250 g mečouna (steak)
citron
olivový olej
sůl
bílý pepř
česnek
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybu osušíme papírovou utěrkou, z jedné strany osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu.

  2. Rozpálíme si grilovací pánev na nejvyšší stupeň a vložíme na ni rybu okořeněnou stranou dolů. Vrchní část osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Grilujeme 2 minuty, steak otočíme a opět 2 minuty opékáme.

  3. Steak z mečouna vyjmeme a položíme na předem připravený nahřátý talíř, z vrchní strany potřeme předem připraveným česnekovým olejem. Ozdobíme, maso znovu potřeme česnekovým olejem, necháme 2 minuty stát a podáváme.

Poznámka

Příprava česnekové oleje: do dvou lžice panenského olivového olejem přidáme 1 stroužek prolisovaného česneku a promícháme.

Tímto způsobem lze připravit i steak z tuňáka, lososa a jiných mořských ryb.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Steak z čerstvého mečouna

  • danielle72 danielle72(autor receptu)

    Míša: Mšo, díky za vyzkoušení:-K. Mečoun je opravdu skvělý :yes:;-)

    Odpovědět

  • Míša Míša(neregistrovaná)

    Mečouna jsem koupila v Makru hlavně proto,že byl v akci,jinak mi tato ryba nic moc po kuchařské stránce neříkala.Dnes jsem ji udělala podle receptu Daniely k obědu. A už nechci jinou rybu,pro mě je to ryba bez konkurence.

    Odpovědět

  • KarelV KarelV(neregistrovaný)

    Dnes jsme měli k večeři baštu z mečouna - 2 stejky upečené v remosce, jen posolené, trochu namletého pepře, trošku drc.kmínu + máslo a pečeno 15 min. z jedné strany a 5 minut z druhé... A bylo to vynikající! Chuť příjemně rybí a ještě k tomu i velmi příjemně "masová"! - Mňam!!! - Mohu jen doporučit! :yes:

    Odpovědět

  • Olga Olga(neregistrovaná)

    zkuste Fjord Bohemia,tam se dá sehnat;-);

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Koukal jsme na ceny ocean48 a je to o cca 30-50% dražší než makro...:no::-((

    Odpovědět

  • JANA JANA(neregistrovaný)

    MEČOUNA MÁME V OBCHODĚ ZA 210 KČ ZA KG.JE SICE MRAŽENÝ,ALE PERFEKTNÍ.:yes:

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Přidám se s troškou do mlýna. Dělám ryby doma často, čerstvé i mražené. Pokud je dělám jen na přírodno, osvědčila se mi na jejich pečení trouba. Když je ryba čerstvá, dávám na pečící papír s troškou oleje, pokud je ryba mražena nechám rozmrazit tak na 3/4 a peču podle síly plátku (max 10 min, aby nebyla vysušená). Přijde mi, že ryba zbytečně nanasáká olejem a je výrazná její chuť. Nakonec můžeme dát i máslo, záleží na druhu ryby.

    Odpovědět

  • Tereza Tereza (neregistrovaný)

    Velký výběr čerstvých ryb,jak už bylo řečeno najdete v prodejně ocean48
    www.ocean48.cz V Brně je otevřená už čtvrtá prodejna!!!;-)

    Odpovědět

  • Pepa Pepa(neregistrovaná)

    Děkuji Daniele za výborný recept, který potvrzuje pravidlo, že v jednoduchosti je síla. Mečoun je sám o sobě tak výtečný, že nepotřebuje bůhvíjak složitou úpravu. Dávám 1+ :yes: Pro všechny příznivce mořských ryb včetně mečouna z okolí Brna: doporučuji prodejnu OCEAN (www.ocean48.cz).

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    :-p:-p:-*:yes:...+1

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(autor receptu)

    chocolate: Tak to je jasná výzva!:yes::yes::yes: Mečouna je vždycky málo, to je fakt. Zbývá mi 23 dní dovolené, to by mohlo na degustaci stačit :-D

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    danielle72:Jedu a prdím na ledničku, vezmeme tvého synátora, který nám to na místě připraví a nikomu nic nedáme.:-D
    Máme málo, ne?

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(autor receptu)

    chocolate: Děvčata, asi budeme mujset udělat hromadný TOPzájezd do středomoří a předzásobit se :yes:;-). Příručníky ledničky s sebou!:-D kdo se hlásí? :-p

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Luxus a kdybych měla možnost koupit tak neváhám ani minutu:-K.
    V makru ho bohužel nemají.

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(autor receptu)

    Jana Remkova: ale kdybys ho někde potkala, Jani, tak neváhej ani vteřinu:-!;-), je to nejlepší ryba, jakou jsem kdy jedla (steak z tuňáka je vážně výborný, ale je mi to líto - mečounovi nemůže konkurovat):-*

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: mečoun recept mečoun mečoun recepty recept na mecouna recept mečoun recepty mecoun příprava mečouna jak pripravit mecouna mečoun filet příprava recepty z mecouna nejlepší recepty z mečouna úprava mečouna mečoun na grilu mečoun. recepty recepty na mečouna mečoun cena ryba mecoun recepty ryba mecoun mečoun příprava recept z mečouna

Zapomněl/a jsem heslo