Penne alla Norma
Tento tradiční zeleninový sicilský pokrm, pojmenovaný po slavné opeře, si vás získá skvělou chutí, kterou tvoří opečený lilek a rajčatová omáčka, a doplňuje čerstvá bazalka a chilli.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 289 kJ / 547 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,70 g |
Tuky | 42,70 g |
Vláknina | 18,72 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 28,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na kostky, prosolíme a necháme okapat. Je-li potřeba, ještě vysušíme papírovou kuchyňskou utěrkou.
Krok 2: Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej a krátce na něm opečeme oloupanou a nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek a připravený lilek. Vše opečeme.
Krok 3: Nakonec vmícháme nakrájená rajčata, nasekanou bazalku a passatu, a povaříme. Solíme opatrně, protože jsme již osolili lilky. Opepříme a dochutíme chilli vločkami.
Krok 4: Těstoviny uvaříme dle návodu na al dente. Trochu vody z těstovin si ponecháme na podlití omáčky, pokud by byla příliš hustá.
Krok 5: Penne smícháme s omáčkou, a ihned podáváme. Na talíři posypeme parmazánem.
Zveřejněno 18. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Penne alla Norma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LBR
Moje poznámka
Penne alla Norma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6LBR
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 5 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 11 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 16 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Suroviny:
těstoviny penne,
lilek,
rajče cherry,
passata rajčatová,
cibule,
česnek,
bazalka čerstvá,
olej olivový,
vločky chilli,
sůl,
pepř mletý,
parmazán
Komentáře (9)
Měj krásný den…