Lečo
Jídlo, do kterého využijete přebytky sezónní zeleniny. Řeč je o leču, velmi jednoduchém, rychlém a chutném pokrmu. Můžete jej podávat s pečivem, bramborami nebo ho zavařit a chuť léta si tak připomenout i v zimě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 771 kJ / 2 574 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,19 g |
Tuky | 172,23 g |
Vláknina | 30,88 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 6,09 g |
Sůl | 14,63 g |
Sacharidy | 127,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata oloupeme a společně s paprikou je pokrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Stroužek česneku oloupeme a utřeme.
Krok 2: Oloupeme rajčata a společně s paprikou je pokrájíme.
Krok 3: V hrnci (2 l) rozehřejeme sádlo a zpěníme drobně pokrájenou cibuli.
Krok 4: Na cibuli přidáme utřený česnek. Vmícháme sladkou papriku, aby byla cibule hezky obalená.
Krok 5: Přisypeme papriky, přikryjeme a dusíme 10-20 minut, do změknutí.
Krok 6: Přidáme pokrájenou uzeninu a rajčata a dusíme dalších 20 minut. Pokud rajčata nepustí dostatek šťávy, přilijeme přiměřené množství vody.
Krok 7: Až je vše měkké, přidáme vejce a mícháme, vejce se brzy srazí.
Krok 8: A závěrečný trik: vše se krásně zahustí v tuto chvíli přidaným rajským protlakem. Bez něj je lečo pokrm vodový, řídký a nevábný, protlak mu dodá správnou konzistenci.
Zveřejněno 13. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZJE
Moje poznámka
Lečo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZJE
Nejnovější recepty
Pão de Queijo
Přidáno před 55 minutami
Rohlíky I
Přidáno před 4 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 4 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 4 hodinami
Nejlepší povidla
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 24 minutami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 36 minutami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 1 hodinou
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 2 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 2 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 2 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 2 hodinami
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 2 hodinami
Koláčky z tvarohu
Atairka před 2 hodinami
Tvarohový koláč s ostružinami
A.dus před 3 hodinami
Tématické fráze:
leco,
lečo recept,
lečo s moravskou klobásou,
recepty na domácí lečo,
recept leco,
recept na lečo,
jak se dělá lečo,
lečo s klobásou,
recepty leco,
zeleninové lečo sterilované,
recept domácí lečo s vejcem,
jak se vari leco,
výroba leča,
lečo recepty,
leco s klobasou recepty,
jak uvařit lečo,
recepty na leco,
vaříme lečo,
recept na leco s klobasou,
domaci leco s klobasou
Suroviny:
sádlo,
cibule,
česnek,
paprika sušená sladká,
paprika čerstvá červená,
rajče,
sůl,
pepř mletý,
protlak rajčatový,
uzenina,
vejce
Komentáře (81)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Pred chvili jsem dodelal a take jsem si pochutnal na Lecu podle vaseho receptu. Super a dekuji. Preji vam krasny vecer.👍
Původně se to jmenovalo Lečo jako od Vitany protože, pokud se kdo pamatuje, to lečo bylo měkké až rozvařené a to my rádi.
Teď jsme se dostali přímo do Prostřena kde se strhávají body za to, že někdo nejí třeba vnitřnosti, nebo za to, že je něco uvařeno jinak než je zvyklý.
Máme rádi právě ty nitky rozmíchaného vajíčka a nebudu soudit někoho, kdo v leču radši radši smažené vejce. Tak ať on nesoudí mně za to, že je nerad.
Tohle lečo je zahuštěno tím protlakem a jestli někdo nevěří, že to jde a dá tam radši jíšku je to jeho věc.