Slíváky od Libuš
Buchty plněné švestkami se skořicí jsou tradiční český moučník, který potěší nejen svou nadýchaností, ale i lahodnou kombinací švestek a skořicové vůně. Tyto jemné buchtičky vás přenesou do časů babiččiny kuchyně.
Suroviny pro 17 kusů
17kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 533 kJ / 2 995 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,16 g |
Tuky | 115,60 g |
Vláknina | 15,18 g |
Cholesterol | 611 mg |
Sodík | 3,40 g |
Sůl | 8,44 g |
Sacharidy | 398,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sypké směsi v míse smícháme. Uděláme důlek do něj rozdrobíme droždí a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme kvasnice vzejít. Pak přidáme vejce, zbylé mléko, zbytek surovin a vypracujeme těsto. Těsto by mělo být hladké a nelepivé. Necháme 1/2 hodiny kynout.
Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na 17 stejných kousků. Vložíme do každého vypeckovanou švestku a osladíme lžičkou skořicového cukru. Zabalíme, dáme na plech potřeme žloutkem a posypeme celým mákem.
Krok 3: Necháme 10 minut na plechu kynout. Vložíme do předehřáté trouby na 175 °C a pečeme do zlatova přibližně 40-45 minut.
Po vychladnutí podáváme ke kávě.
Po vychladnutí podáváme ke kávě.
Zveřejněno 30. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slíváky od Libuš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnol
Moje poznámka
Slíváky od Libuš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnol
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 7 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr,
mléko,
máslo,
olej,
cukr vanilkový,
vejce,
žloutek,
sůl,
droždí,
rum,
cukr skořice
Komentáře (1)