Kávové rohlíky (retro)
Kávové rohlíky nemají příliš výraznou chuť, ale nedá se o nich říct, že by byly fádně nudné. Naopak! Příjemné je i to, že jsou moc dobré i druhý den po upečení. Jsou jako stvořené na snídani, společně s bílou kávou. Však to poznáte sami.
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme omládek smícháním všech surovin do hladkého těstíčka. Misku s omládkem zakryjeme a necháme 45-60 minut vykynout.
Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek všech surovin a uhněteme těsto, které bude přibližně hodinu kynout. Opět zakryté v míse a znovu v teple místnosti.
Krok 3: Hotové a vykynuté těsto pak vyklopíme na lehce pomoučený stůl, propracujeme ho a rozdělíme na 3 kusy.
Krok 4: Každý kus těsta sformujeme do veliké „bulky“ a necháme na stole 5-10 minut odpočívat. Poté je postupně rozválíme do kruhů a ty rádlem rozdělíme na 8 kusů. Dobře to jde nakrájet i kráječem na pizzu.
Krok 5: Každou výseč těsta ještě válečkem trochu rozválíme a pak těsto smotáme do tvaru rohlíku. Takto tvarované rohlíky uložíme vedle sebe na plech kynout. Zatím rozehřejeme troubu na 210-220 °C.
Krok 6: Po cca 30-45 minutách kynutí rohlíčky potřeme lehce našlehaným bílkem, posypeme mákem a v rozehřáté troubě upečeme (cca 13-17 minut).
Zveřejněno 10. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kávové rohlíky (retro)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrY7Y
Moje poznámka
Kávové rohlíky (retro)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrY7Y
Nejnovější recepty
Brynzové halušky
Přidáno před 1 hodinou
Sýrové placky
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 5 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 5 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 16 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupicová kaše
Lida.Rose před 7 minutami
Romadurová pomazánka
kulaslf před 1 hodinou
Rychlá polévka s krupicovými nočky od M.D.Rettigové
Diesel před 1 hodinou
Indická čočka s batáty
micurka před 4 hodinami
Celozrnné housky
Manik před 4 hodinami
Margot koláč s jablky
jestedka před 6 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 6 hodinami
Řepánky
Jitkazmecka před 6 hodinami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 6 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 6 hodinami
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
voda,
žloutek,
sádlo,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
rohlík,
mák
Komentáře (3)
Když jsem přemýšlela, proč se jmenují -kávové- napadlo mě, že je to proto, že se jedly ke kávě. 🤔 Jsou výborné se slanou oblohou i se sladkou, mají neutrální chuť. Takže chceš-li si dát k bílé kávě něco dobrého, jsou velmi vhodné právě pro tuhle příležitost ☺️