Gnocchi s tymiánovým máslem
Pokud milujete gnocchi a rádi byste si připravili domácí, místo těch chlazených z obchodu, máme pro vás velmi podrobný recept na gnocchi s tymiánovým máslem. Jakmile totiž jednou ochutnáte ty domácí, po těch v obchodě už nikdy nesáhnete.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 317 kJ / 2 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,77 g |
Tuky | 181,34 g |
Vláknina | 22,15 g |
Cholesterol | 730 mg |
Sodík | 4,11 g |
Sůl | 10,09 g |
Sacharidy | 201,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory propícháme vidličkou a dáme je do mikrovlnné trouby nejvyšší stupeň na cca 8 - 10 minut (záleží na mikrovlnné troubě). V polovině vaření doporučuji zjistit, jak hodně jsou ještě syrové (nejlépe asi zapíchnutím vidličky).
Krok 2: Brambory můžeme také zabalit do alobalu a péct v troubě 50 minut na 175 °C.
Krok 3: Po uvaření necháme brambory vychladnout, abychom s nimi mohli manipulovat.
Krok 4: Zchladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme do mísy. Přidáme vejce a sůl. Postupně přidáváme mouku a mícháme. Je možné, že budeme muset přidat více mouky, vždy záleží na konzistenci. Těsto se nesmí moc lepit, ale zase nesmí být moc tuhé.
Krok 5: Těsto rozdělíme na 5 částí a z každé z nich vyválíme na mírně pomoučněném válce dlouhý, úzký váleček, široký asi 2 cm.
Krok 6: Váleček těsta rozkrájíme na kousky široké asi 2 cm.
Krok 7: Pokud chceme, můžeme gnocchi ještě ozdobit, třeba vidličkou, kterou lehce vmáčkneme do těsta.
Krok 8: Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu a osolíme ji.
Krok 9: Gnocchi v ní postupně uvaříme, asi v 5 dávkách.
Krok 10: Vaříme asi 5 - 7 minut, respektive dokud nevyplavou na povrch. Poté je sběračkou vyjmeme a dáme do mísy.
Krok 11: Na malé pánvi nebo v malém hrnci rozpustíme máslo a přidáme tymián. Nevaříme, jen necháme prohřát, aby tymián uvolnil svou chuť a vůni.
Krok 12: Gnocchi smícháme s tymiánovým máslem, podle chuti osolíme a opepříme.
Krok 13: Podáváme posypané parmazánem.
Zveřejněno 7. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gnocchi s tymiánovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRpY
Moje poznámka
Gnocchi s tymiánovým máslem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRpY
Nejnovější recepty
Smažený květák v těstíčku s nivou
Přidáno před 1 hodinou
Křehký koláč s mákem
Přidáno před 4 hodinami
Brokolicovo-mrkvová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Paštičky s lososovou pomazánkou
Přidáno před 4 hodinami
Tataráček z matjesů
Přidáno před 4 hodinami
Tousty z trouby se šunkovou smaženicí
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina žemlovka s jablky a bez rozinek
Standa67 před 25 minutami
Cuketová buchta
Janet.P před 32 minutami
Jednoduché punčové řezy
AdyCha před 2 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
krrkk před 2 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
nelinka62 před 3 hodinami
Drožďová polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Pórková polévka
MichalRaby před 5 hodinami
Likér z aronie
jana.kulkova před 6 hodinami
Dýňový koláč s mandlovou drobenkou
zdraveskamcou před 8 hodinami
Cuketové řezy s malinami
zdraveskamcou před 8 hodinami
Tématické fráze:
recepty s gnocchi,
gnocchi recept vařit v mikrovlnné troubě,
gnocchi s tymiánem,
gnocchi na na másle,
gnocchi recept vařit v mikrovlnné troubě,
těstoviny s masem a vajíčkem v mikrovlné troubě,
gnocchi,
po uvareni cerne brabory,
gnocchi 1 porce
Suroviny:
brambory,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
parmazán,
máslo,
tymián čerstvý,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)