Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi s tymiánovým máslem

Pokud milujete gnocchi a rádi byste si připravili domácí, místo těch chlazených z obchodu, máme pro vás velmi podrobný recept na gnocchi s tymiánovým máslem. Jakmile totiž jednou ochutnáte ty domácí, po těch v obchodě už nikdy nesáhnete.

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 317 kJ /
2 705 kcal
Bílkoviny55,77 g
Tuky181,34 g
Vláknina22,15 g
Cholesterol 730 mg
Sodík 4,11 g
Sůl10,09 g
Sacharidy201,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory propícháme vidličkou a dáme je do mikrovlnné trouby nejvyšší stupeň na cca 8 - 10 minut (záleží na mikrovlnné troubě). V polovině vaření doporučuji zjistit, jak hodně jsou ještě syrové (nejlépe asi zapíchnutím vidličky). Krok 2: Brambory můžeme také zabalit do alobalu a péct v troubě 50 minut na 175 °C. Krok 3: Po uvaření necháme brambory vychladnout, abychom s nimi mohli manipulovat. Krok 4: Zchladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme do mísy. Přidáme vejce a sůl. Postupně přidáváme mouku a mícháme. Je možné, že budeme muset přidat více mouky, vždy záleží na konzistenci. Těsto se nesmí moc lepit, ale zase nesmí být moc tuhé. Krok 5: Těsto rozdělíme na 5 částí a z každé z nich vyválíme na mírně pomoučněném válce dlouhý, úzký váleček, široký asi 2 cm. Krok 6: Váleček těsta rozkrájíme na kousky široké asi 2 cm. Krok 7: Pokud chceme, můžeme gnocchi ještě ozdobit, třeba vidličkou, kterou lehce vmáčkneme do těsta. Krok 8: Ve velkém hrnci uvedeme do varu vodu a osolíme ji. Krok 9: Gnocchi v ní postupně uvaříme, asi v 5 dávkách. Krok 10: Vaříme asi 5 - 7 minut, respektive dokud nevyplavou na povrch. Poté je sběračkou vyjmeme a dáme do mísy. Krok 11: Na malé pánvi nebo v malém hrnci rozpustíme máslo a přidáme tymián. Nevaříme, jen necháme prohřát, aby tymián uvolnil svou chuť a vůni. Krok 12: Gnocchi smícháme s tymiánovým máslem, podle chuti osolíme a opepříme. Krok 13: Podáváme posypané parmazánem.

Zveřejněno 7. 8. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi s tymiánovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QRpY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi s tymiánovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QRpY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Vynikající příloha i samostatný pokrm. Máme je rádi i ve sladké verzi s dušenými švestkami a perníkem a nebo s pečenými hruškami a badyánem😊

Tématické fráze:
recepty s gnocchi, gnocchi recept vařit v mikrovlnné troubě, gnocchi s tymiánem, gnocchi na na másle, gnocchi recept vařit v mikrovlnné troubě, těstoviny s masem a vajíčkem v mikrovlné troubě, gnocchi, po uvareni cerne brabory, gnocchi 1 porce

Suroviny:
brambory, vejce, sůl, pepř mletý, mouka hladká, parmazán, máslo, tymián čerstvý, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu