Aljašská treska svíčková se salátem ze šalotky, kapar a petržele
Opravdu název neklame, i na rybě můžeme najít část zvanou svíčková. Jedná se o tu nejlahodnější část filety. Maso je velmi křehké a šťavnaté. Po jednoduché úpravě orestování ji podáváme se svěžím salátem ze šalotky, kapar a okurek.
Postup přípravy
Krok 1: Šalotku nakrájíme na tenké nudličky a nakládané okurky na tenké plátky. Smícháme s kapary, petrželkou, lžící olivového oleje a hořčicí.
Krok 2: Takto připravený salát dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
Krok 3: Aljašskou tresku svíčkovou Nowaco orestujeme na olivovém oleji cca 2-3 minuty z každé strany, osolíme, opepříme a můžeme servírovat s čerstvým salátem.
Zveřejněno 6. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aljašská treska svíčková se salátem ze šalotky, kapar a petržele
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkg9k
Moje poznámka
Aljašská treska svíčková se salátem ze šalotky, kapar a petržele
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkg9k
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 15 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 18 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví
fragolina před 4 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 9 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 10 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 10 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 10 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 11 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 11 hodinami
Suroviny:
treska aljašská,
cibule šalotka,
kapary,
šťáva citronová,
olej olivový,
okurky sterilované,
hořčice hrubozrnná,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)