Tarhoňa
Tarhoňa je drobná těstovina oblíbená zejména na Slovensku a v Maďarsku. Používá se jako příloha k masu se šťávou, zavářka do polévek, ale skvěle se hodí i pro přípravu těstovinových salátů. Před vařením ji, pro lepší chuť, nejdříve opražte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 442 kJ / 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,68 g |
Tuky | 7,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrN
Moje poznámka
Tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrN
Nejnovější recepty
Cukeťák
Přidáno před 12 minutami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 17 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 34 minutami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 55 minutami
Rýžový nákyp
Tereziena před 3 hodinami
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 4 hodinami
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 10 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 12 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 12 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 13 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 13 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 14 hodinami
Tématické fráze:
tarhoňa jak vařit,
tarhoňa jako příloha,
jak se vaří tarhona,
recepty s tarhoňou,
trhoňa,
torhoňa,
tarhoňa a kuřecí maso,
targoňa,
těstoviny tarhońa,
jak vařit tarhoňu,
tarhuňa,
karhoňa,
terhona,
recept s tarhonou,
tarhola,
tvarhoňa,
tarhaňa,
jak se dela tarhona,
tarhona cena,
tarhane
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
voda
Komentáře (55)
To není z mé hlavy, ale odněkud opsané.
Ak ju varíte, tak v osolenej vode ako ktorúkoľvek cestovinu. Takto varím tarhoňu len ako vláku do polievky.
Ak je to ako príloha k mäsu, tak zásadne podľa postupu, ktorý uvádzam, je chutnejšia. Je lepšie ju potom dusiť v rúre. Vody dajte asi v takom pomere, ako na ryžu. Ak ste ju mali tvrdú, tak ste mali pravdepodobne málo vody, nemala čím nasiaknúť. Ak by sa vám stalo, že to ňou naopak preženiete, nechajte zakryté postáť, vstrebe sa.
Skúste to ešte raz