Krkonošské sváteční škubánky
Přemýšlíte, jak využít zbylé škubánky? Potom jste narazili na ten správný recept! Vykouzlete ze zbytků v kuchyni zase nové, chutné a neokoukané jídlo. Škubánkové placičky, plněné kysaným zelím s uzeným masem, jsou opravdová dobrota.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Až zesklovatí, přidáme kysané zelí, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Krok 2: Poté přisypeme nakrájené uzené maso, vydusíme veškerou tekutinu a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Odstavíme a necháme zchladnout.
Krok 3: Ze škubánků uděláme placičky, do kterých zabalíme podušené maso se zelím.
Krok 4: Placičky smažíme na sádle nebo oleji dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podávat můžeme se zeleninou.
Zveřejněno 12. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošské sváteční škubánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY5gp
Moje poznámka
Krkonošské sváteční škubánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY5gp
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 1 minutou
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 27 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 48 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Suroviny:
cibule,
zelí kysané,
maso uzené,
petrželka,
sádlo,
kmín drcený,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)