Sulc od Fróni
Příprava domácího sulcu se může zdát poněkud pracná a zdlouhavá, ale sami uvidíte, že výsledek stojí za to. Kvalitní a poctivý sulc, který v obchodě nekoupíte, můžete připravit podle následujícího receptu.
Postup přípravy
Krok 1: Všechno oprané maso vložíme do osolené vody s pepřem, aby bylo ponořeno a vaříme je, až odpadává od kosti asi 2-3 hodiny.
Krok 2: Ke konci vaření přidáme k poloměkkému masu kořenovou zeleninu i cibuli, podle chuti přikyselíme octem a dovaříme.
Krok 3: Uvařené maso, kůže i zeleninu pokrájíme na kostičky, dáme do misky a procedíme na to vývar. Je-li ho mnoho, trochu jej svaříme. Zamícháme, aby maso nezůstalo u dna a sulc dáme do chladu ztuhnout. Nikdy nedáváme na mráz, protože by zřídl.
Krok 4: Ztuhlý sulc vyklopíme a dáme k němu drobně nakrájenou cibuli, ocet a tlučený pepř. Do sulcu můžeme přidat i telecí maso a nožky, popřípadě kližku.
Zveřejněno 10. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc od Fróni
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO52W
Moje poznámka
Sulc od Fróni
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO52W
Nejnovější recepty
Extra pistáciový Paris-Brest podle Heleny Fléglové
Přidáno před 5 hodinami
Bezlepkové rohlíčky
Přidáno před 8 hodinami
Krkovice na černém pivu se zeleninou a nivovou přikrývkou
Přidáno před 8 hodinami
Éclair Tiramisu podle Heleny Fléglové
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční vídeňské dortíčky
Přidáno před 18 hodinami
Čokoládová kolečka s mandlemi
Přidáno 27. 11. 2025 16:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňový koláč
[email protected] před 4 minutami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
magdalenka před 49 minutami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 1 hodinou
Štrúdlíci ze zakysané smetany
lecho před 2 hodinami
Čokoládové slzičky
malaneta před 3 hodinami
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
Filomenka před 4 hodinami
Valašské frgály
Radimjumbo před 4 hodinami
Nejlepší bublanina
Radimjumbo před 4 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lenka.s.r před 5 hodinami
Suroviny:
hlava vepřová,
kůže vepřová,
cibule,
zelenina kořenová,
pepř celý,
ocet,
sůl
Komentáře (2)