Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marokánky - odlehčené

Křupavé marokánky mají své tradiční místo mezi svátečním cukrovím. Uvnitř pečených placiček můžeme najít spojení oříšků, různého ovoce a třeba i ovesných vloček. K ozdobení pak stačí jen namáčet v rozpuštěné čokoládě.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mariana.

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 254 kJ /
1 017 kcal
Bílkoviny27,46 g
Tuky10,19 g
Vláknina30,48 g
Cholesterol 12 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy188,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vločky opražíme na pánvi, bez tuku. Nasekáme oříšky a ovoce. Krok 2: Z mléka, cukrů, mouky uvaříme ne moc hustou kaši. Necháme vystydnout. Potom přidáme vločky, oříšky, ovoce. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem a z hmoty děláme lžící kopečky, které roztlačíme vidličkou (namáčíme ji do vody, aby se hmota nelepila). Krok 4: Pečeme při 180 °C 15-20 minut. Vychladlé potřeme rozpuštěnou čokoládou na vaření.

TIP: Jak nejlépe ozdobit marokánky čokoládou

Zveřejněno 18. 12. 2010

Poznámka autorky mariana.

Tyhle marokánky jsou pěkně křupavé a jsou bez přidaného másla a minimem.cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marokánky - odlehčené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5W3X

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marokánky - odlehčené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5W3X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Martina:Určitě ano;-)

Bylo by možné použít pšeničné vločky? :)

Špagetko,tu sukralózu jsem sehnala v lékárně.

Já mám podobný recept, jen používám špaldovou mouku, diacukr na pečení s malinko přidaným javorovvým sirupem.Ořechy teda lískové, ale buráky určitě taky jdou. Po té sukraloze se musím podívat, už jsem o ní hodně slyšela, jako dobré pro diabetiky, ale kromě internetu nikde v kamenných obchodech neviděla (ani ve zdravé výživě nebo v diakoutcích), musím zapátrat
Jinak :-p:yes:
(jo a bacha na pražení ovesných vloček - můj zážitek z loňska, jen jsem se lehce na chvilililinku otočila, něco udělala a nepřejte si cítit ten smrad ze spálených vloček ... větráte 14 dní....:-8:-O;-):-D)

Tak to myslím mnozí ocení!:yes:

Tématické fráze:
marokánky z ovesných vloček, marokanky, zdravé marokánky, zdravé marokánky z ovesných vloček, ovesné marokánky, recept na zdravé marokánky, křupavé marokánky, marokánky z vloček, recept na marokánky, marokánky recept, recept marokánky, marokanky s ovesnymi vlockami, zdravé marokánky recept, marokanky s ovesnych vlocek, zdravá výživa marokánky z ovesných vloček, odlehčené vánoční cukroví recepty, marokánky zdravé, cukroví marokánky, marokánky ovesné vločky, marokanky pro diabetiky

Suroviny:
vločky ovesné, švestky sušené, meruňky sušené, nesolené arašídy, mandle, mléko, cukr třtinový, sukraloza, mouka žitná, čokoláda na vaření

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu