Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorované čokoládové kostky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Semy.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 338 kJ /
3 905 kcal
Bílkoviny65,74 g
Tuky182,68 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 442 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy488,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čokoládu rozlámejte na kousky a vložte do kastrůlku. Přidejte máslo a na mírném ohni čokoládu s tukem rozehřejte. Směs odstavte z plotny a nechte dobře vychladnout. Krok 2: Do vychladlé směsi vmíchejte vejce, cukry, mouku v které je zamíchaný prášek do pečiva a vymíchejte hladké těsto. Po té nalijte do formy (rozměr cca 20x30 cm) a dejte péci asi na 20 minut. Krok 3: Mezitím si připravte polevu. Hořkou a bílou čokoládu nasekejte nahrubo a moučník hned po vyndání z trouby posypejte. Nakonec polevu rozetřete, aby vzniklo nepravidelné mramorování. Po vychladnutí nakrájejte na kousky.

Zveřejněno 23. 2. 2009

Poznámka autorky Semy.cz

Moučník vydrží krásně vláčný a ta čokoláda na něm je úžasná :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorované čokoládové kostky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYJr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorované čokoládové kostky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYJr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jak docílíte toho, že čokoláda nevsákne do moučníku, ale zůstane pěkně na povrchu i bez potírání marmeládou ?

Ó to vypadá krásně hned zítra se na to připravím +1:-K

Jiřko to jsem moc ráda že vám chutnali :-)..s těma oříškama to může být taky zajímavé :yes:

Jiřko, máš je hodně podobné, jako já, jen se ti malinko rozmázla fotka. Nám to taky moc chutnalo, ta čokoláda tak krásně křupala;-)

Semy,výborný moučník,pekla jsem včera večer a zjistila jsem že nemám bílou čokoládu,tak jsem dala s oříškama a taky to nevypadá špatně,ale moc jsme si pochutnali:-p:-p:-p,fotka se mi moc nevyvedla:-(:-))

To máš pravdu Jani, taky jsme si na něm pěkně pošmákli a olizovali jsme se až za ušima :-D

Mi ano, měla jsem čokoládu na vaření (tmavou) a jednu bílou, ale ten druh na vaření nebyl, ale i tak, musím říct, že je to luxusní moučník.;-)

Mě nepraskala....:-)..byla ztuhlá..ale měkká..tak akorát...asi záleží co to je za čokoládu...:yes:

Drobenka, ano, praskala,je třeba použít horký nůž, ale ta čokoláda na tom nemá chybu po vychlazení v ledničce.:-*

Čokoláda při krájení nepraská? Musí se krájet horkým nožem? Děkuji.

Jiřko, to je období. Je to na malý plech a většinu rozdám, ale musím aspoň ochutnat, abych mohla kritizovat:-D:-))

Janko pečeš jak divá,nakazíš mě:-D:-D:yes:Semy dávám bodík:yes::-*

Přidávám foto, ikdyž ne tak hezké, jako Martina, ale je to úžasný moučník!:yes::-p

Tématické fráze:
čokoládové kostky, mramorovaná poleva, čokoládové kostky bez pečení, čokoládová kostka, aby čokolada nepraskala, čokoládová kostka recept, mramorované cheesecake brownies, mramorovaný moučník, poleva mramorovaná, mramorovaná buchta, dort čokoládová kostka, čokoládové kostky s tvarohem, mramorování čokoládové polevy, čokoládová poleva mramorovaná, recept na čokoládové kostky, mramorovaný dort, cukroví-čokoládové kostky, luxusní moučník, uzasny moucnik, co pridat do cokolady aby se dala dobre krajet

Suroviny:
čokoláda hořká, máslo, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hladká, prášek do pečiva, čokoláda hořká, čokoláda bílá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu