Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 221 kJ / 531 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,11 g |
Tuky | 39,68 g |
Vláknina | 5,10 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 105 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 28,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kotletky si naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji.
Krok 2: Vyndáme je a ve výpeku osmahneme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova, zaprášíme moukou a uděláme tmavší jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou+bujon a uděláme klasické UHO (univerzální hnědá omáčka).
Krok 3: Vratíme maso do omáčky a cca 20-30 minut (dle kvality masa) podusíme do měkka.
Krok 4: Na konci varu přidáme do omáčky narájené na tvrdo uvařené vejce (nebo vejce dáme na maso až při servírování). Podáváme s oblíbenou přílohou (knedlík, špecle, rýže, těstoviny, bramboty ...). Dobrou chuť.
Zveřejněno 2. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veprový kotlet Štěpán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2RZz
Moje poznámka
Veprový kotlet Štěpán
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2RZz
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 11 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 12 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 8 minutami
Jahodové muffins
kahus308 před 21 minutami
Meruňkový koláč
Evellinka před 48 minutami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 2 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 8 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 10 hodinami
Tématické fráze:
univerzalni hneda omacka,
vepřový kotlet,
co uvarit na stepana,
uho omáčka,
univerzální hnědá omáčka recept,
štěpánská omáčka,
omáčka uho,
kotleta recepty,
kotlety recept,
omáčka z kotlety,
recepty na štěpána,
kotleta recept,
uho recept,
hnědá omáčka k masu,
hneda omacka,
stepanka omáčka,
stepanska kotleta,
recepty vepřový kotlet,
veprovy kotlet recepty,
recept kotleta
Suroviny:
kotleta,
olej olivový,
cibule,
mouka hladká,
bujón,
sůl,
pepř,
vejce
Komentáře (7)