Bzenecký vepřový kotlet

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 45 minut 6 porcí Vepřové maso 4 názory

Suroviny

6 ks vepřové kotlety
200 g celeru
200 g mrkve
4 ks čerstvých rajčat
1 dcl bílého vína
1 polévková lžíce rajského protlaku
sádlo
sůl
hladká mouka nebo sv. instantní jíška
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety naklepeme, okraje nařízneme a osolíme. Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky a rajčata na čtvrtky.

  2. Maso zprudka opečeme po obou stranách na části sádla a to z obou stran a přendáme do připraveného hrnce. V druhé části sádla opražíme a podusíme nakrájenou zeleninu, přidáme víno, rajčata, rajský protlak a mírně osolíme.

  3. Po chvilce zeleninovou směs vlijeme na kotlety v hrnci a chvilku necháme provařit. V případě potřeby můžeme zahustit moukou rozmíchanou v trošce vody, nebo světlou instantní jíškou. Podáváme s vařeným bramborem se sekanou petrželovou natí.

Poznámka

Jedno z mála dalších jídel, kde není použita cibule, tedy pro ty co ji nemohou nebo nesnáší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 152 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bzenecký vepřový kotlet

Tématické fráze: vepřový kotlet příprava kotlet vepřovy kotlet recepty vepřové kotlety recepty z vepřových kotlet kotlety na celeru vepřovy kotlet recept příprava kotlety vepřové kotlety na celeru vepřové kotlety na celeru a mrkví recept na vepřový kotlet recept na přípravu vepřových kotlet vepřova kotleta na celeru připrava vepřové kotlety vepřová kotleta chutné kotlety veprové kutlety chutně jemne kotlety příprava vepřových kotlet vepřové kotlety recept

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít