Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 485 kJ / 116 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,45 g |
| Tuky | 8,00 g |
| Vláknina | 0,18 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,35 g |
| Sůl | 3,64 g |
| Sacharidy | 5,45 g |
Postup přípravy
majonézu smícháme se lžičkou curry,zakapnem citronem, špetku bílého pepře. Krok 3: Česneková omáčka:
majonézu smícháme s lisovaným česnekem, mírně osolíme, pepř a necháme aspoň hodinu uležet v ledničce. Krok 4: Coctail omáčka:
majonézu smícháme s kečupem, zakapnem citronem, špetku bílého pepře. Krok 5: Křenová omáčka: majonézu smícháme s nastrouhaným křenem, kapku citronu, necháme hodinu uležet v ledničce. Krok 6: Pepřová omáčka:
majonézu smícháme s celým nakládaným pepřem. Krok 7: Bylinková omáčka: majonézu smícháme se sušenýma (nebo pokud máme i čerstvě) bylinkama, kapka citronu, špetka pepře. Krok 8: Majonézu můžeme nahradit plnotučným tvarohem a Creme fraiche. Další omáčky dle fantazie a chutě :-). Krok 9: Maso se napichuje na dlouhé vidličky speciálně určené na masové fondue. Pozor, nejsou to stejně vidličky jako na syrové fondue. Masové mají ještě na vnitřní straně zoubek, aby maso nesjelo do kotlíku. Krok 10: Maso se nechá podle velikosti asi tak 3-5 minut povařit v kotlíku, na talíř si každý nachystá rýži, zeleninu, omáčky a potom se pomalu baští a povídá.. maso se na vidličce dá proložit žampionama, je to potom takové šťavnatější. A nebo se dají taky žampiony naházet do bujónu a pak jednotlivé vylovit.
Zveřejněno 24. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fondue chinoise
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWrQ
Moje poznámka
Fondue chinoise
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWrQ
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 2 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 17 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 20 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 8 minutami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 1 hodinou
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 1 hodinou
Vánočka III
Marcela.Ma. před 3 hodinami
Kapří hranolky
loing před 12 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 12 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 12 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 12 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 13 hodinami
Tématické fráze:
fondue recepty,
recepty na fondue,
fondue,
masové fondue recepty,
pomalý hrnec recepty,
recept na fondue,
fondue recept,
recepty fondue,
fondue recepty na maso,
masové fondue,
maso na fondue,
sýrové fondue originální recept,
masové fondue recept,
recepty pomalý hrnec,
fondue na maso,
jak fondovat,
recepty pro pomalý hrnec,
recept fondue,
recept na masové fondue,
pomalý hrnec
Suroviny:
maso hovězí,
prsa kuřecí,
maso pštrosí,
maso krůtí,
rýže,
směs zeleninová mražená,
bujón,
majonéza,
kečup sladký,
koření kari,
sušená bazalka,
koření oregáno,
petrželka sušená,
pepř zelený sterilovaný,
sůl,
pepř bílý,
citron,
žampióny,
křen
Komentáře (14)
Jen by mne zajímalo, je kategorie Pomalý hrnec, tady pro to vhodná? nebylo by lepší Ostatní?
Indulino,to se u fondue dělá,čím víc omáček tím lepší.
jinak mňamka