Ořechový zákusek
Ořechové těsto s chutí po silné kávě, nahoře pak sladká a křupavá čokoláda. A mezitím jemný máslový krém dochucený rumem. Přesně to je ten chuťově vyladěný moučník, který se podává po nedělním obědě.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 968 kJ / 5 490 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,33 g |
| Tuky | 306,40 g |
| Vláknina | 12,30 g |
| Cholesterol | 1,69 g |
| Sodík | 628 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 594,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Krok 2: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Žloutky, cukr a kávu společně vyšleháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 3: Do žloutkové směsi přidáme ořechy, mouku s kypřicím práškem do pečiva a na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.
Krok 4: Těsto vylijeme na připravený plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 25 minut.
Potom necháme úplně vychladnout. Krok 5: Na náplň spolu uvaříme z mléka, mouky a Zlatého klasu hustou kaši. Necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem, postupně vmícháme kaši a dochutíme rumem. Krok 6: Náplň rozetřeme na koláč a poté jej polijeme čokoládovou polevou.
Potom necháme úplně vychladnout. Krok 5: Na náplň spolu uvaříme z mléka, mouky a Zlatého klasu hustou kaši. Necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem, postupně vmícháme kaši a dochutíme rumem. Krok 6: Náplň rozetřeme na koláč a poté jej polijeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 24. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PYWA
Moje poznámka
Ořechový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PYWA
Nejnovější recepty
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 4 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 6 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 10 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 10 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 43 minutami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 46 minutami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 1 hodinou
Jarní salát
Kajkajak před 2 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 3 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 3 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 4 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 4 hodinami
Krupicová kaše
Lida.Rose před 4 hodinami
Tématické fráze:
zákusky recepty,
ořechové zákusky,
nejlepší zákusek,
nejlepší zákusky recepty,
ořechové moučníky,
italské zákusky recepty,
zákusek,
luxusní zákusky recepty,
zákusky s ořechy,
nejlepší zakusky,
orechovy moucnik,
krémové zákusky,
recepty na nejlepší zákusky,
nejlepší zákusek recept,
recepty zakusky,
luxusní recepty na moučníky a zákusky,
nejlepsi recepty na zakusky,
recepty na zakusky,
italské zákusky,
nejlepší zákusky recept
Suroviny:
vejce,
káva černá,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
kypřící prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
mléko,
zlatý klas,
mouka hladká,
cukr,
máslo,
rum,
poleva čokoládová,
mouka hrubá
Komentáře (8)
http://ke.potraviny.eu/sypke-a-tekute-potraviny/po...
V Čechách ho nedostať, ale Amylon vyrába podobné pod názvom Krémový prášek, ten dostať.
Zlatý klas nie je to isté, čo vanilkový puding, už svojou hustotou sa líši, preto ak nedostanete Krémový prášek, nastavte kopcovitou lyžicou Solamylu alebo pridajte pol balíčka pudingu na rovnaké množstvo tekutiny.
Zlatý klas sa používa v troch hustotách, najredší na dukátové buchtičky, hustejšie krémy do plniek, koláčov...
Ak máte možnosť ísť na Slovensko, alebo tu niekoho máte, doporučujem kúpiť, nedá sa nahradiť pudingom. Nosím ho dcére do Prahy vždy do zásoby, u nás ho vyrába Oetker, škoda, že v Čechách ho nedostať.