Suroviny
Porce: cca 7
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 720 kJ / 1 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,16 g |
Tuky | 54,11 g |
Vláknina | 33,61 g |
Cholesterol | 293 mg |
Sodík | 4,38 g |
Sůl | 10,67 g |
Sacharidy | 54,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle opečeme cibulku do sklovata. Přidáme maso a dále opékáme. Když je maso opečené přidáme papriku, kmín, chilli a zarestujeme. Poté přidáme zelí promícháme a zalijeme vodou.
Krok 2: Přivedeme k varu. Vaříme dokud maso není měkké. Nakonec přilijeme smetanu a krátce povaříme. Když bude guláš moc řídký, zahustíme moukou nebo jíškou.
Zveřejněno 14. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedínský guláš s výpočtem kJ
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X7Po
Moje poznámka
Segedínský guláš s výpočtem kJ
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X7Po
Nejnovější recepty
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 48 minutami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 35 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 45 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 1 hodinou
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 1 hodinou
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 2 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 3 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 4 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
segedínský guláš kj,
recepty s kj,
segedinsky gulas kalorie,
pikantní segedínský guláš,
recepty kj,
guláš kj,
recepty v kj,
segedinsky gulas,
recepty podle kj,
segedínský guláš z vepřové kýty,
segedinsky gulas z kýty,
segedinský guláš energetická hodnota,
recepty s výpočtem kalorií,
recepty a kj,
segedin kj,
recept s kj,
energetická hodnota guláše,
kalorie segedínský guláš,
segedinsky gulas v kj,
kaloricka hodnota segedinsky gulas
Suroviny:
kýta vepřová,
zelí kysané,
cibule,
česnek,
sádlo vepřové,
smetana,
paprika sušená sladká,
chilli,
voda,
pepř,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (23)
KJ bych snížila tím, že bych místo 30% smetany dala trochu 10 nebo 12%.
Česnek? Máte recht..., a tady je ho požehnaně, že. A proč tam valit zbytečně jakési kJ, že?
Pokud ale se do segedína přidá česneku jen tak maličko aby ho cítil jen kuchař, pak je to OK. Zkuste a uvidíte. Uvidíte jak budou hosté každé sousto vychutnávat tam co mají chuťové receptory, a uslyšíte jak budou mlaskat a hádat: "Proboha, co to tam máš, to neznám, to je fantazie!"
A stejně jako dobrý kuchař podá jídla o fous méně než stačí k nasycení, tak bude zatloukat a zatloukat, a pokud by někdo náááhodou uhodl, že česnek, tak řekne: Neeééé
Já taky tak počítám.
Jinak oceňuji snahu autorky
To ale také vysvětluje výběr masa, kýta??? kdo to kdy viděl, ženský takhle nevařte. Lepčí výběr plecko, nebo 1/2 plecko 1/2 búček od kosti apod.
Zahušťovat ano - jiška ( na rozdíl od normálního guláše ), někdo dává i na závěr lisovaný česnek.
Zdravím.