Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Krkovice je velmi oblíbený kousek vepřového masa zejména díky své šťavnatosti, chuti i přívětivé ceně. Ať už ji připravíte jakkoliv, vždy si na ní pochutnáte. Zkuste ji upéct třeba s česnekem a medovou marinádou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 110 kJ / 504 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,01 g |
Tuky | 22,71 g |
Vláknina | 10,61 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,63 g |
Sůl | 6,30 g |
Sacharidy | 65,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme, osolíme a potřeme utřeným česnekem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.
Krok 2: Pekáček vymažeme tukem a plátky masa do něj vložíme. Cibuli poklademe na maso.
Krok 3: Marinádu uděláme z uvedených surovin a přilijeme 50 ml vody.
Krok 4: Maso zalijeme marinádou a dáme do trouby, pečeme asi 1 hodinu při teplotě 180 °C.
Zveřejněno 24. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zwjv
Moje poznámka
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zwjv
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 23 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 54 minutami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 1 hodinou
Křehký jablkový koláč
Theodora před 1 hodinou
Maková náplň
mismi před 1 hodinou
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 3 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 4 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 4 hodinami
Okurky nakladačky
Luigi před 5 hodinami
Dušená mrkev
Nelca.is.coo1-king před 6 hodinami
Marinované vepřové s mrkví
kometa před 6 hodinami
Tématické fráze:
zapečená krkovice,
zapečená krkovička,
albert recepty z časopisů,
recepty z časopisu albert,
albert magazín,
albert recepty,
recepty zapečená krkovička s,
recepty albert,
magazín albert,
časopis albert únor,
krkovička podle albertu,
časopis albert recepty,
recepty z krkovice,
albert magazín únor,
albert magazín od 1. 10.,
časopis albert březen,
albert magazín recepty,
časopis albert,
najít recept na zapečenou krkovici,
albert kuchařka recepty
Suroviny:
krkovice vepřová,
česnek,
cibule,
sůl,
olej,
omáčka sojová,
kečup sladký,
med,
paprika sušená sladká,
pepř,
máslo
Komentáře (84)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Děkuji za pochvalu receptu
Opět děkuji za důvěru v můj recept. Měj se moc hezky
Bylo to vyborne, pridavam zaslouzeny bod, v oblibenych jiz zustane a Tobe dekuji
posílám díky a foto
A ja sa tu vykecávam a nevidím, že Ivuli tu má takýto krásny recept!
a teraz máme marec = březen - 6.3.2013
Jak prosté, milý Watsone...
krásné foto a marinádka samá chuť
přidám bodík, buď jak buď
Jsem ráda, že se sem dávají recepty ať už z časopisů či kuchařek, každý se k nim nedostane.
Tenhle recept je skvělý a jednoduchý. Já ho jen zdvojnásobila, plátky jsem udělala menší, dala více česneku a protože jsem měla krkovičku s kostí, tak jsem upekla i tu kost. Tu si dám později :-P
Díky za pochvalu, dobrá jídla se mi vždycky dobře fotí
V receptu mi chybí, zda pečeme zakryté či ne.
Jinak klobouk dolů,foto nádherné.
p.s.luxusní foto