Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovarová polévka s bramborami a fazolemi

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 198 kJ /
525 kcal
Bílkoviny18,71 g
Tuky20,08 g
Vláknina7,71 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 122 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy64,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru. Krok 2: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zašleháme ji do polévky. Krok 3: Přidáme bílé části cibulek, prolisované stroužky česneku, ochutíme solí, čubricou a vaříme do změknutí brambor. Krok 4: Fazole propláchneme, vložíme do polévky spolu s celerovými lístky a necháme ještě přejít varem. Krok 5: Na závěr hotovou polévku posypeme jemně pokrájenou cibulkovou natí a petrželkou.

TIP: Ovarová polévka a její varianty

Zveřejněno 2. 12. 2011

Poznámka autorky maris

Konzervu můžeme nahradit uvařenými fazolemi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7WBG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7WBG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes::-K Moc pěkná polévka mňam :-K

petrzelka: fotku nemaž v žádném případě,:-) je moc milé, že jsi polévku vyfotila a já z ní mám radost:-K

Maris,já děkuju za skvělý nápad.Když vaříváme koleno,tak vždycky děláme polévku s kroupama a to je pořád dokola.Takže super změna;-)Maris,ale ted se dívám,že ta fotka je otřesná,nemám ji radši smazat:-8

petrzelka: moc děkuju za vyzkoušení a za fotku, mám radost, že jste si pochutnali;-):-)

Tak polévka odzkoušená a sklidila jsem s ní vééélkou pochvalu a tímto ji zařazuji do našich oblíbených:-KBod už jsem dala předem,tak ted posílám akorát fotku:-K

Dost často mám vývar z vepřových kostí, tak můžu využít i takto;-) Ukládám;-):yes::-K

Děkuji:-)
budu ráda, když někdo vyzkouší. Já mám nejraději ovarovou s kroupama, ale ty jsem neměla, tak jsem zkusila něco jiného;-)

Ho,ho,hó:-Oto my můžeme. :-p:-*Krásná polívečka:yes:...+1

Zrovna dnes jsme vařili tlačenku a máme asi 8 litrů vývaru.A co s ním?:-8Vyzkoušíme tuto polévku a myslím,že si pochutnáme:-K:yes:

Polévka, jak se sluší a patří:-p, nám by chutnala určitě:yes:

:-p:yes::yes:+3

Maris, jen se mi ukázal kousíček fotky už jsem hlásila, že je to od tebe;-) jsi prostě krásně čitelná a to víš taková polévečka se u nás musí prostě vyzkoušet;-) Dávám ti 2.boda:yes:

Až zase budu vařit huspeninu,tak tuhle príma polévku určitě udělám:-p+1:yes:Bude zase příjemná změna:-)):yes:

Tématické fráze:
bílá ovarová polévka, ovarová polévka s vepřového kolena s kroupami, ovarová pomazánka, fazolová polévka s bramborami, ovarová polévka s bramborem, ovarová polévka, fazolová polévka z konzervy s bramborem, veprovy vyvar s fazolemi, ovarová s bramborem, ovarová polévka čubrica, polévka tmavá ovarová, ovarová polévka s česnekem a bramborem, polévka brambor bílé fazole, ovarová polévka světla, recept na ovarové koleno s bramborem, pikantní ovarová polévka, ovarova bila, recept na ovarovou polevku, ovarové koleno polévka, ovarová polévka s bramborem recept

Suroviny:
vývar masový, brambory, fazole červené sterilované, cibulka jarní, česnek, máslo, mouka, koření čubrica, nať celerová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu