Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makové muffiny s mandlemi

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 242 kJ /
3 643 kcal
Bílkoviny107,85 g
Tuky128,16 g
Vláknina45,00 g
Cholesterol 366 mg
Sodík 1,88 g
Sůl4,62 g
Sacharidy492,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z kvasnic, cukru, trochy mléka a trochy mouky uděláme kvásek. Máslo rozpustíme ve zbytku mléka. Krok 2: Do mísy dáme mouku se solí, přidáme vlažné mléko s máslem a vykynutý kvásek. Dobře vymícháme a dáme na teplé místo vykynout. Připravíme si náplň:
Mléko svaříme s cukrem a máslem, přidáme mák a necháme chvíli povařit. Krok 3: Z těsta vytvoříme bochánky, které plníme náplní, dáme do připravených papírových košíčků, necháme ještě asi 10 minut nakynout a upečeme v troubě na 170°C. Krok 4: Ještě teplé potřeme rozpuštěnou marmeládou a posypeme mandlovými plátky.

Zveřejněno 5. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/62XQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/62XQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Kvety:Měla jsem jich 20 ks:-)

Mám formu na 12 muffinů, stačí mně na toto množství těsta? Tipla bych si, že jich asi bude víc než 12.

hnedka jsem na ně dostala chuť....takhle k svačince by se hodily...nezbylo pár kousků?:-D:-p:yes:

Anežka:no vidíš a u nás se říká čtvrtka másla a myslí se tím 250g, tak proto se ptám, jinak jsem si to asi tak myslela, díky, i když já dávám na půl kila asi tak 10dkg tuku;-);-);-)

Severinka:62,5g. Nemusí to být úplně přesně. Je to od oka;-)

Severinka: Můžu já?:-8 250g děleno 4 a je to čtvrtka másla:-K

Pěkné mufinky, ale napověz mě a nebo kopni:-D:-D 1/4 másla je kolik gramů:-O:-O

Mňam, to jsou kulaťoučké muffiny:-O To si zaslouží bod :yes:...+1

Pěkné je máš :yes:

jsou moc pěkné,vypadají jako svatební koláčky...:yes:;-)

Tématické fráze:
makove muffiny, kolik je 1/4 másla, muffiny s mandlemi, 1/4 másla kolik je gramů, kolik gramů je 1/4 másla, muffiny makové, muffiny recepty z půl kvasnic, 1/4 mleka je?, 1/4 mleka je ml?, kolik je gramu 1/4?, kolik je čtvrtka másla, 1/4 masla je kolik gramu, makové muffiny z mletého máku, 1/8 másla kolik je to gramů, kolik gramů je 1/8 másla, náplň do muffinů, 1/4 l mleka kolik je to ml, raw makové řezy, 1/2 dkg kolik je gramu, kolik gramu je ml

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, cukr krystal, mléko, máslo, sůl, kvasnice, mák mletý, mléko, cukr krupice, máslo, marmeláda meruňková, mandle plátkové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu