Bleskový kynutý mazanec
Přípravy na Velikonoce vrcholí a nezbývá čas na pečení? Tento rychlý, kyprý mazanec je hotový za hodinu a půl a připravíme ho téměř bez práce. Všechny suroviny stačí vložit do domácí pekárny a ta už se postará o zpracování těsta i upečení.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 134 kJ / 2 661 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 86,91 g | 
| Tuky | 44,41 g | 
| Vláknina | 17,90 g | 
| Cholesterol | 287 mg | 
| Sodík | 670 mg | 
| Sůl | 1,53 g | 
| Sacharidy | 469,48 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Suroviny dáme do pekárny - nejdříve tekuté, pak tuhé, nakonec rozdrobíme droždí a zapneme rychlý program - Expres (nebo jiný, který má vaše pekárna), doba jeho trvání je 1 h 20 min.
	Krok 2: Při míchání můžeme, pokud je třeba, gumovou stěrkou lehce stáhnout kousky těsta, které ulpí na stěnách formy, dolů. Přesto, že je výroba mazance tak krátká, díky většímu množství droždí perfektně vykyne.
	Krok 3: Vyklápíme opatrně, boky horkého mazance jsou měkké, chladnutím se zpevní.
Zveřejněno 6. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Bleskový kynutý mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R8PO
Moje poznámka
					
				
Bleskový kynutý mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R8PO
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 56 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kynutý mazanec, 
						
						
							rychlý mazanec, 
						
						
							rychlý kynutý mazanec, 
						
						
							mazanec kynutý, 
						
						
							olejový mazanec, 
						
						
							kynutý tvarohový mazanec, 
						
						
							recepty mazanec kynuty, 
						
						
							kynutý mazanec recept, 
						
						
							recept na dobrý mazanec, 
						
						
							dobrý kynutý mazanec, 
						
						
							dobrý mazanec, 
						
						
							dobrý recept na mazanec, 
						
						
							mazanec z jogurtu, 
						
						
							rychli mazanec, 
						
						
							výroba mazance, 
						
						
							tesco pekárna chleba bms 10, 
						
						
							pečení mazance, 
						
						
							vláčný kynutý mazanec, 
						
						
							recept na kynutý mazanec, 
						
						
							rychlý velikonoční mazanec
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							mléko, 
						
						
							jogurt bílý, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							olej, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							kůra citronová kandovaná
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (38)
80 g cukru
60 g cukru (smíchat s vanilkovým)
A všechny tyto rychlo... (rychlochleba, rychlomazanec, kynutá rychlobábovka aj.) jsou -aspoň pro mne- takovým východiskem v nouzi, když mě tlačí čas. A právě ta rychlost je pak mírně poznat na i chuti.
Není nad správně dlouze vykynuté těsto...
A pokud najdu fotku, tak vložím :)
Ale jestli ho máš určitě čerstvé a chceš vyzkoušet, dej 2-2,5 lžičky sušeného