Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový koláč se sněhem 2

Jablkový koláč se sněhem je variací na hraběnčiny řezy. Skvěle chutná čerstvý, ale i na druhý den, kdy se chutě hezky propojí. Příprava je trochu pracnější, ale výsledkem je lahodný moučník, který zachutná všem.

Hodnocení receptu je 4,2 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucerova45 kucerova45

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 743 kJ /
4 241 kcal
Bílkoviny74,92 g
Tuky151,67 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 580 mg
Sůl1,27 g
Sacharidy630,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme dohromady mouku, cukr a kypřicí prášek. Přidáme žloutky a Heru nakrájenou na menší kousky. Zpracujeme těsto. Krok 2: Třetinu těsta zabalíme do mikrotenu a dáme do lednice, případně na chvíli do mrazničky (lépe se bude strouhat). Krok 3: Ze zbytku těsta vyválíme placku, kterou přendáme na vymazaný a vysypaný plech nebo na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Na těsto rozložíme na hrubém struhadle nastrouhaná jablka. Krok 5: Z bílků vyšleháme sníh a ke konci do něj zašleháme po částech cukr. Krok 6: Sladký sníh rozetřeme kartou na jablka. Krok 7: Nahoru nastrouháme na hrubém struhadle zbytek těsta z chladničky. Krok 8: Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a koláč pečeme asi 25-35 minut. Tento čas je pouze orientační.

TIP: Jak využít jablka v kuchyni

Zveřejněno 10. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjwR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjwR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Znám a také dělám s máslem, jsou výborné.:-K

Jsou to opravdu hraběnčiny řezy, před 20 až 30 roky velmi populární, ale dnes skoro zapomenuté. Je fajn, že je připomínáte, jde opravdu o skvělý moučník.:yes: Dají se na ně upotřebit zbylé bílky, protože do těsta stačí dát 2 žloutky a zbylé dva nahradit troškou mléka. Čím více sněhu bude nahoře, tím lépe.

Hraběnčiny řezy, nic nového :-// Já těsto rozdělím na 2/3 a1/3 a obojí dám do mrazu cca na hodinu. I spodní část koláče strouhám, je pak vzdušnější. A to je teď peču každý týden.

Prostě hraběnčiny řezy po xté. Akorát já dávám máslo místo hery a do jablek kopec skořice.

Takže něco jako hraběnčiny řezy:-?. Pamatuji si, že jsem kdysi dala ten kousek do mrazáku a zapoměla na něj:-D. No a našla jsem ho, až byl koláč snězený. Zdál se mi nějaký divný!:-D:-D, ale jen vzhledově. Chuť byla skvělá;-):yes:

Tématické fráze:
jablkový koláč se sněhem, jablkové řezy se sněhem, jablečný koláč se sněhem, koláč s jablky a sněhem, jablkový koláč z hery, jablkový koláč, řezy s jablky a sněhem, koláč se sněhem, hraběnčiny řezy se sněhem, hraběnčin kolá, koláče se sněhem, buchta s jablky a sněhem, jablečný koláč na plech se sněhem, koláč paní hraběnky, jablkovi kolac se snehem, jablecny kolac s kokosovym snehem, kolac z jablky se snehem, jablkovy kolac se snehem 2, placka se snehem, koláč se sněhem a jablky

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, kypřící prášek do pečiva, tuk hera, žloutek, jablko, bílek, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu