Domácí tavený sýr
Roztíratelný sýr můžete připravit snadno doma a navíc je možné ho ochutit libovolně podle vaší chutě. Stačí k tomu tvaroh, trochu másla a sody a suroviny na příchuť, kterou si zvolíte.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 293 kJ / 309 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,56 g |
Tuky | 18,06 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 925 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 9,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tvaroh dáme do misky a na něj nasypeme sodu bicarbonu.
Krok 2: Promícháme a necháme v lednici cca 10 minut odležet. Během té doby vidíme, jak tvaroh ztrácí strukturu tvarohu a chuť je zcela jiná, než tvarohová.
Krok 3: Po 10 minutách dáme na pánev nebo do kastrůlku 1 lžičku másla a na ni vyklopíme tvaroh.
Krok 4: Směs jen trochu zahříváme po dobu 2-3 minut, nevaříme.
Krok 5: Dáme do misky, osolíme a přidáme jakoukoliv surovinu, kterou bychom chtěli mít v sýru.
Krok 6: Sýr dáme do lednice a uzavřeme víčkem.
Zveřejněno 25. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí tavený sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QLO9
Moje poznámka
Domácí tavený sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QLO9
Nejnovější recepty
Cizrna na italský způsob
Přidáno před 6 hodinami
Křehký koláč s hroznovým vínem
Přidáno před 9 hodinami
Palačinky s jablky a křupavou drobenkou
Přidáno před 16 hodinami
Bábovka s čokoládovými kaštany
Přidáno 8. 9. 2025 21:08:22
Arabská čočka se špenátem, paprikami a kořením
Přidáno 8. 9. 2025 06:02:58
Mrkvová pomazánka s vajíčkem a sýrem
Přidáno 7. 9. 2025 14:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Zbajdn před 39 minutami
Švestky ve vlastní šťávě, bez cukru
brtna před 1 hodinou
Sterilované brusinky (rybíz, rakytník)
brtna před 1 hodinou
Mléčný řez
Tajemnost před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
DenaDena před 2 hodinami
Hrušková povidla
Helmutt před 2 hodinami
TRIO-buřt-brambor guláš
Conta před 2 hodinami
Hruškový kompot
sakal13 před 3 hodinami
Cuketový perník
radbastim před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
renatalonginova před 4 hodinami
Tématické fráze:
domácí tavený sýr z tvarohu a sody,
domácí tavený sýr z tvarohu,
tavený sýr z tvarohu,
domácí tavený sýr výroba,
tavený sýr recept,
tavený sýr,
domácí sýr z tvarohu a sody,
sýr z tvarohu a jedlé sody,
domácí sýr z tvarohu,
recept na domácí tvarohový sýr,
recept na tavený sýr,
domácí tvarohový sýr,
jak vyrobit tavený sýr,
výroba taveného sýra,
domácí sýr,
jak se vyrábí tavený sýr,
vyroba domaciho taveneho syra,
syr z tvarohu,
tvaroh a jedlá soda,
výroba taveného sýru
Suroviny:
tvaroh,
máslo,
soda jedlá,
sůl,
klobása,
kmín mletý,
žampióny,
česnek
Komentáře (77)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Jani,také mi to přišlo emailem,ale já jsem postup i podle fotek pochopila tak,že se v kastrůlku rozpustí máslo a do vypnutého se přimíchá odležený tvaroh(popřípadě se rozpuštěné máslo přilije do misky s tvarohem.Tak jsem to alespoň dělala já)Nevím,co by ten tvaroh udělal,kdyby se malinko zahříval
spagetka: opravím, dík
Je to určo tím, že obě máte stejný zdroj - mail
Ahojky, jak děláš Lučinu, dáš mi receptík?