Salát ze zelené čočky a pečené řepy

LuciePe Kuchařka:

Doba přípravy: 2 hodiny PT2H00M 1 porce Bezmasá jídla 3 názory

43

Suroviny

100 g zelené čočky (250 g po uvaření)
150 g červené řepy
1 PL citrónové šťávy
1 ČL (5 g) dijonské hořčice
1 ČL olivového oleje
provensálské bylinky
sůl
10 g slunečnicových semínek
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Čočku předem namočíme do studené vody a necháme aspoň 12 hodin bobtnat. Poté v nové vodě uvaříme do měkka.

  2. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky o velikosti asi 1×1 cm. Dáme je na plech s pečícím papírem, posypeme bylinkami, zakápneme olejem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut.

  3. Uvařenou čočku promícháme s hořčicí a citrónovou šťávou, osolíme a přídáme řepu. Dobře promícháme.

  4. Salát servírujeme posypaný slunečnicovými semínky.

Poznámka

Více mých receptů najdete na stránkách http://www.jimechytre.cz/prispevky/category/recept...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát ze zelené čočky a pečené řepy

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: salát ze zelené čočky salat z repy a cocky recept čočkový salát s řepou priprava zelene cocky recept salát řepa červená čočka

Zapomněl/a jsem heslo