Domácí "tavený" sýr

Iveta123 Kuchařka:

Doba přípravy: 30 min PT0H30M Sýry 1 názor

32

Suroviny

1 l plnotučného čerstvého mléka
2,5 polévkových lžic octa
špetka soli
3 slabé plátky másla
Varianty:
bylinky
šunka
koření
zelenina podle chut, např. červená paprika, cibule
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit mléko, ale vypneme ho těsně před tím, než se začne vařit. Přidáme ocet, zamícháme a necháme chvíli srážet.

  2. Potom vyložíme cedník plínkou nebo plátýnkem a přecedíme. Opět chvíli počkáme, až vykape.

  3. Přendáme sýr (ještě teplý) do mixéru, přisolíme a přidáme máslo. Pokud chceme sýr s příchutí, přidáme i ostatní suroviny a vše rozmixujeme. Dáme vychladit do ledničky a potom už jen vychutnáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí "tavený" sýr

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Urobené a práve ochutnané. Domáci syr som robila niekoľkokrát, toto je zmena kvôli maslu, ktoré sa tu pridáva. Syr pekne cez noc stuhol na požadovanú konzistenciu. Chválim, chutilo mi. ;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recepty smazeny taveny syr tavený sýr plnotucny tavený sýr- příprava

Zapomněl/a jsem heslo