Krkonošské kyselo
Voňavý houbový pokrm navinulé chuti pochází z Krkonoš a připravíme ho z kvásku. Servírujeme ho tak, že uvařené brambory a smažená vejce zalijeme uvařeným kyselem. Kyselo podáváme s krajícem chleba.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 292 kJ / 1 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,06 g |
Tuky | 50,78 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 781 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 221,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošské kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3yLx
Moje poznámka
Krkonošské kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3yLx
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 52 minutami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 2 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 23 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno 21. 8. 2025 08:27:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
Elis_131 před 18 minutami
Tvarohová bábovka (vláčná)
Mafia před 31 minutami
Kuřecí na liškách a tymiánu
Piedra před 51 minutami
Strouhaný koláč
Sarka531 před 54 minutami
Špagety à la carbonara
Hannah64 před 58 minutami
Cuketové brownies
verisek08 před 3 hodinami
Bramboráky nastavované kuskusem s hlívou
ZboSy před 3 hodinami
Cuketová polévka s nivou
Glapet před 4 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
pesmax před 5 hodinami
Italská rajčatová polévka
JindraPrazska před 5 hodinami
Tématické fráze:
krkonošské kyselo,
krkonošské kyselo recept,
recept na krkonošské kyselo,
pravé krkonošské kyselo,
krkonošské kyselo z kvásku recept,
krkonosske kyselo s houbami,
houby na kyselo,
krkonošké kyselo,
šumavské kyselo,
nakládané houby na kyselo,
recept krkonošské kyselo,
houbové kyselo,
krkonožské kyselo,
recepty krkonošské kyselo,
kyselo,
krkonošské kyselo-recept,
krkonošské kyselo z kvásku,
krkonošské houbové kyselo,
krkonošsky kyselo,
krkonošské recepty
Suroviny:
voda,
kvásek,
houby,
sůl,
kmín celý,
cibule,
vejce,
brambory,
olej
Komentáře (20)
Pravé kyselo
Takže pokud chcete pravé pravé kerkonošské kyselo na městský způsob, tak si tam dejte všechny výše zmíněné vylepšující ingredience, jen prosím NÉ smetanu. A pokud chcete speciál, tak si udělejte kyselo tak husté, že budete muset mít sílu, abyste ho umíchali, a po zchladnutí takové kyselo ztuhne jak rosol. Ředit ho můžete mlékem dodatečně a takové kyselo vám vydrží v ledničce uskladněné mnohem déle.