Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z červené řepy s nivou

Červená řepa je zelenina plná antioxidantů, minerálů a vlákniny. Pokud milujete její zemitou chuť, určitě oceníte i tento salát s bílým jogurtem a nivou, který voní po česneku. Je ideální jako svačina či lehká večeře, a nejlépe si jej vychutnáte s pečivem.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min - bez doby odležení v chladu

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava, - bez doby odležení v chladu )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 565 kJ /
852 kcal
Bílkoviny50,05 g
Tuky48,58 g
Vláknina10,72 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 3,28 g
Sůl8,03 g
Sacharidy49,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Červenou řepu uvaříme ve slupce doměkka. Po vychladnutí ji oloupeme a nastrouháme. Smícháme ji s nastrouhanou nebo rozdrobenou nivou. Krok 2: Přidáme prolisovaný česnek a smícháme s bílým kvalitním jogurtem a octem. Podle chuti přidáme pepř a sůl. Krok 3: Salát dáme na hodinu do chladničky a pak jej můžeme podávat s pečivem.

TIP: Pomazánka z nivy na chlebíčky a jednohubky

Zveřejněno 29. 3. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pog1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pog1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

<3<3:-K:-K:-K:yes:

Jitka Ježová: Mrkev tam není..:-O

Jitka Ježová 30. 3. 2013 17:50
Mrkev má být asi také vařená, že?

bezva,řepu miluju a nivu taktéž:yes::-p:-K

Júúúva hned bych si dala, já řepu miluju :yes::yes::-p:-p

Olga Urvalkova: Jablko je dobrý nápad a mám dojem, že jsem ho už dávala. Magdi, mne to taky napadlo, jen co jsem si na chvíli lehla;-)

Magdalenko, vidíš, to mně nenapadlo, děkuji a budu vařit vcelku:-).
Jo, a do salátů obesně dávám 1 velké nakyslé jablko na kostičky, dodá navinulost i vitamíny:-)).

Olga Urvalkova: vypadli mi slová - nelúpanú repu .:-))(t. zn. variť repu so šupou vo vode...)

Jana Remkova:skvelý recept!

Olga Urvalkova: ale tým prídeš o kopu živín, vyvaria sa do vody. Preto je vhodné repu variť vo vode.
Tvoj šalát musí byť skvelý...s cizrnou ma nenapadlo repu skombinovať.

zase dobrůtka od Janičky :-p:-p:-p:yes::-))

řepa super, niva super, dobrá inspirace :)

Olga Urvalkova: tak vidíš, aspoň jsme si vzájemně posloužily!:-)):yes:

Jani, to je nápad s tím obarvením vajíček;-)Ta šťáva hodně barví, fakt skvělý tip:-)). My cizrnu i červenou čočku jíme, neboť nenadýmá:-D:-D. Pa

Olga Urvalkova: Díky moc za vychytávku!:-O. To mne tak napadlo, že bych v tom vývaru pak obarvila vajíčka, když po vaření řepy přidám trochu octa:-). A moc díky za ten recept. Cizrnu moc nekupuji, nicméně je hodně zdravá, takže vyzkouším;-)

Mńam, červenou řepu můžeme:yes::yes:
Mám radu: já ji vařím jako brambory, tzn.oloupu škrabkou, nakrájím na 1/4 či 1/8 dle velkosti řepy, trochu oslolím, tvá to v kastrůlku asi půl hodiny.
Náš salát: uvařená cizrna, nastrouhaná vařená červená řepa, mrkev,sýr na kostičky,řapíkatý celer, rajče..co kdo rád a citronovou zálivku. Je to výborné i bez pečiva:-))

krásný salátek;-):-p:-):yes::yes:

Tématické fráze:
salat z červené řepy s nivou, červená řepa s nivou, salát z červené řepy vařené, vařeni červene řepy v tlakovém hrnci, salát z červené čepy, pečená řepa s nivou, salát z červené řepy a nivy, salát z červené řepy a cizrny, salát z červené řepy a nivou, pecena červená řepa s nivou, červená řepa v tlakovém hrnci, recepty z cervene repy s nivou, řepa s nivou, salát z červené řepy vařené s nivou, salát z červené řepy, salát z čepy, salát s červené řepy s nivou, salát z vařené červené řepy, jak dlouho vařit červenou řepu, recept z červené řepy s nivou

Suroviny:
řepa červená, sýr niva, česnek, jogurt bílý, ocet, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu